Calzone s čerstvými houbami

1 hodnocení

Bylinky, houby, česnek a křupavé těsto...prostě delikatesa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1356 KCal

    62 %

    56 %

  • Energie

    5672 KJ

    62 %

    56 %

  • Sacharidy

    150,8 g

    171 %

    151 %

  • Vláknina

    17,7 g

    59 %

    59 %

  • Bílkoviny

    49,5 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    67,9 g

    104 %

    97 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
  2. Špenát vymačkáme a nahrubo překrájíme. Rajčata pokrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Poté přimícháme houby, rajčata, sůl, pepř a společně dusíme asi 15 minut. Nakonec do směsi vmícháme špenát a necháme prohřát.
  3. Těsto překrojíme na poloviny a lehce potřeme olivovým olejem. Na polovinu každého plátu naneseme připravenou náplň a posypeme nastrouhanou polovinou mozzarelly.
  4. Volné půlky plátu přeložíme přes náplň a okraje pevně přimáčkneme vidličkou. Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a posypeme zbylou nastrouhanou mozzarellou. Dáme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme hladkolistou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.