Bramboračka s pohankou

2 hodnocení

Pohanka dodá polévce skvělou chuť.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    362 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1515 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    57,5 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    11,7 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    7,2 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci na oleji. Hlívu očistíme, překrájíme na kousky a přidáme do hrnce k zelenině. Vše krátce podusíme.
  2. Poté přilijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Polévku osolíme a přidáme nakrájené brambory, pohanku a drcený kmín.
  3. Bramboračku vaříme zhruba 15-20 minut, dokud brambory, pohanka a zelenina nezměknou. Nakonec ji dochutíme majoránkou, pepřem a utřeným česnekem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zeleninová polévka s fazolemi

I polévka vás může zasytit.

Zeleninová polévka s luštěninami

Zdravá polévka, kterou si užije i vegetarián.

Zvěřinová polévka

Zbylo vám maso ze zvěřiny? Využijte ho na polévku.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.