Bramboračka s pohankou
Pohanka dodá polévce skvělou chuť.
Postup
- Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci na oleji. Hlívu očistíme, překrájíme na kousky a přidáme do hrnce k zelenině. Vše krátce podusíme.
- Poté přilijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Polévku osolíme a přidáme nakrájené brambory, pohanku a drcený kmín.
- Bramboračku vaříme zhruba 15-20 minut, dokud brambory, pohanka a zelenina nezměknou. Nakonec ji dochutíme majoránkou, pepřem a utřeným česnekem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
362 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1515 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
57,5 g
65 %
57 %
-
Vláknina
10,7 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
11,7 g
19 %
17 %
-
Tuky
7,2 g
11 %
10 %
-
nasycené
0,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Soljanka
Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.