Bramboračka s pohankou

2 hodnocení

Pohanka dodá polévce skvělou chuť.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci na oleji. Hlívu očistíme, překrájíme na kousky a přidáme do hrnce k zelenině. Vše krátce podusíme.
  2. Poté přilijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Polévku osolíme a přidáme nakrájené brambory, pohanku a drcený kmín.
  3. Bramboračku vaříme zhruba 15-20 minut, dokud brambory, pohanka a zelenina nezměknou. Nakonec ji dochutíme majoránkou, pepřem a utřeným česnekem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    362 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1515 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    57,5 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    11,7 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    7,2 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.

Špenátová polévka

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátový krém

Lahodná polévka, která stojí za vyzkoušení.

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátová polévka s telecím masem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.