ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tereza Dvořákovápro iDNES.cz

Spícímu muži v metru odřízli z vodítka psa. Zvíře pak našli zubožené v parku

  • 73
Během jízdy v metru přišel cestující o svého psího společníka. Zatímco muž spal, neznámí zloději přeřízli vodítko a zvíře odnesli. Krádež se stala v soupravě jedoucí ze stanice Chodov do stanice Muzeum. V souvislosti s krádeží hledají policisté tři podezřelé, které zachytily kamery v metru.

Krádež se stala na konci srpna, policisté však o případu informovali až nyní.

„Trojice mužů využila spánku poškozeného a v nestřeženém okamžiku mu odřízli vodítko, na kterém měl přivázaného křížence pražského krysaříka a německého pinče. Toho následně odcizili a vystoupili s ním ve stanici Muzeum,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Při výstupu z metra zachytily trojici mužů i se psem v náručí bezpečnostní kamery. Jelikož se muže dosud nepodařilo vypátrat, policisté nyní záběry zveřejnili pro případ, že by je někdo poznal. 

Ukradený pes se však našel, neznámý nálezce na něj narazil v Riegrových sadech. Podle Siřišťové byl pes v zuboženém stavu. „Nemohl došlápnout na zadní končetiny,“ dodala.

Případ policie prověřuje pro trestný čin krádež, za který hrozí až dva roky.  Informace k hledaným mužům mohou lidé sdělit na lince 158.