Obviněný z vraždy v Berouně skončil ve vazbě, odvolává se na sebeobranu

  • 15
Soud poslal do vazby dvacetiletého mladíka, který je obviněný z vraždy čtyřiačtyřicetiletého muže v Berouně. Incident se stal ve středu v ulici Zahrádky. Zavražděný obviněného muže podle policie nad ránem přistihl na svém pozemku a došlo k potyčce, během které utrpěl několik bodných ran.

Policie kromě obviněného muže zadržela i dvacetiletou ženu, který spolu s  ním na pozemek také vnikla. O případu se dozvěděli kolem druhé hodiny ráno.

Napadený muž utrpěl několik bodných zranění břicha a hrudníku. Na místo byla přivolána záchranná služba, pobodaný však zemřel při převozu do nemocnice.

Oba pachatelé byli obvinění hned následující den. Mladík byl obviněn z vraždy, oba pak ještě z porušení domovní svobody. Soud muže ve čtvrtek poslal do vazby. Státní zástupce se totiž obává, že by se mohl pokusit utéct.

„Mám za to, že existuje reální obava, že obviněný uprchne nebo se bude skrývat,“ řekl státní zástupce Martin Suska.

Mladíkovi hrozí vysoký trest také kvůli tomu, že čin spáchal během zkušební doby, kterou mu soud stanovil za předchozí trestnou činnost.

Advokát obviněného po soudním líčení uvedl, že jeho klient své umístění do vazby přijal a je si vědom závažnosti případu. Připouští, že došlo k situaci, která skončila smrtí pobodaného muže.

S policií prý spolupracoval a podal velmi podrobnou výpověď. „Je přesvědčen o tom, že reagoval na situaci, která tam vznikla, a že jednal v nutné obraně,“ řekl obhájce Martin Matuševský.

Dodal, že podle jeho názoru o vině nebo nevině jeho klienta rozhodne plánovaná rekonstrukce činu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz