Na jezeře Lhota se utopili dva chlapci, hledali je hasiči i policie | foto: Romana Navarová, iDNES.cz

Případ chlapců utopených v jezeře neskončil, žalobkyni vadí konec stíhání

  • 24
Státní zástupkyně podala stížnost proti rozhodnutí soudu, který zastavil stíhání rodičů dvou vietnamských chlapců utonulých v jezeře Lhota u Prahy. Verdikt soudu, kterým rodiče unikli potrestání, tak není pravomocný.

„Dnes státní zástupkyně podala mělnickému soudu takzvanou blanketní stížnost (stížnost bez odůvodnění, pozn. red.),“ sdělil iDNES.cz mluvčí soudu Jindřich Špergl. 

Až státní zástupkyně Dana Čechová soudu vysvětlí své důvody k podání stížnosti, začne se případem zabývat Krajský soud v Praze.

Mělnická soudkyně Markéta Martincová na konci května uvedla, že pro tři obviněné rodiče je největším trestem úmrtí jejich dětí

S tímto konstatováním souhlasila i státní zástupkyně Dana Čechová a obhájce. Čechová ale po jednání neuvedla, zda se proti rozsudku odvolá, původně požadovala pro rodiče podmíněný trest na spodní hranici.

Chlapci vietnamského původu se na přírodním koupališti utopili předloni 2. srpna. Ve vodě je našli potápěči asi po dvou hodinách od nahlášení, že zmizeli. Ani jeden z chlapců podle rodičů neuměl plavat.

27. května 2020

,