Mladík se zřítil z rozhledny v pražských Kyjích, má mnohočetná poranění

  • 15
Ve středu dopoledne spadl z rozhledny Doubravka v pražských Kyjích asi 20letý mladík. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, utrpěl mnohočetná poranění. Co se na místě stalo, policie zjišťuje.

Policisté a záchranáři byli k události přivoláni okolo 11. hodiny. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové letěl na místo i policejní vrtulník, protože byl incident oznámen jako pád do nepřístupného terénu. „V současné době zjišťujeme veškeré okolnosti pádu,“ informovala Kropáčová.

Na místo vyrazila posádka záchranářů, lékař i inspektor. „Záchranáři mladého muže uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty, připojili na monitor, ošetřili, zajistili a převážejí do traumacentra,“ uvedli záchranáři.

Doubravka XIV. je rozhledna v lesoparku Čihadla na kopci Horka v Kyjích, poblíž Černého Mostu v městské části Praha 14. Vznikla v roce 2018 podle návrhu architekta Martina Rajniše a na její vrchol vede 98 schodů. Vysoká je téměř 24 metrů, přičemž mladík spadl z vyhlídkové plošiny, která se nachází 20 metrů nad zemí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,