Barrandovský most (8. 2. 2022)

Barrandovský most (8. 2. 2022) | foto: Michal Turek, MAFRA

V Praze začne rekonstrukce části Modřanské ulice pod Barrandovským mostem

  • 4
V úterý začne rekonstrukce na křižovatce ulic Modřanská a Branická v Praze 4. Souvisí s opravou Barrandovského mostu, která se rozjede v první polovině května. Rekonstrukce křižovatky má usnadnit dopravní situaci právě během dlouhodobé uzavírky mostu.

Práce začnou na křižovatce a potrvají do 30. dubna. Týkat se budou úseku v délce 200 metrů ve směru z centra a 350 metrů ve směru do centra města.

Během rekonstrukce silničáři odfrézují starý povrch do hloubky 10 centimetrů, vyrovnají obruby a znaky inženýrských sítí a po položení nové asfaltové vrstvy vyzvednou kanalizační poklopy. Současně v úseku předláždí autobusové zastávky a na závěr upraví vodorovné dopravní značení tak, aby navazovalo na již opravenou část Modřanské ulici z předchozích let.

Uzavírka bude po etapách, křižovatka zůstane vždy částečně průjezdná.

U Modřanské bude také do 30. dubna dokončeno rozšíření odbočovacího pruhu na Barrandovském mostě v místě sjezdu na Braník ve směru Modřanská.

Při opravě Barrandovského mostu mimořádně otevřou sjezd z okruhu do Libušské

Opravy kolem Barrandovského mostu mají ulehčit dopravě během samotné rekonstrukce. Páteřní komunikace je ve špatném stavu a nikdy neprošla pořádnou opravou, proto celková rekonstrukce potrvá několik let. Loni už byla opravena spodní část. Práce na mostě provede firma Porr za 594,5 milionu korun.

Při opravě Barrandovského mostu v Praze budou muset řidiči například cestou ze Strakonické na Jižní spojku a dále na východ města využít objízdnou trasu po Pražském okruhu nebo vratnou rampu u Lihovaru. Změny nastanou také v MHD.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz