(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jan Karásek, MAFRA

Jsi jen můj otrok. Muž deset let týral ženu před dítětem i okolím

  • 11
Z osmi trestných činů policisté obvinili sedmapadesátiletého muže na Příbramsku. Ten nejméně deset let brutálně týral svou ženu. Po rozchodu ji pronásledoval tak, že se bála vyjít z domu.

„Ženu týral fyzicky i psychicky. Mlátil ji do hlavy, nadával a ponižoval. Opakovaně jí říkal, že je jen otrokem. To se odehrávalo před jejich nezletilým dítětem, ale i na veřejnosti,“ sdělila policejní mluvčí Monika Schindlová.

Po ukončení vztahu muž neustále ženu pronásledoval, házel jí do oken kameny a vyhrožoval, že jí ublíží. Ta se ho tak bála, že nakonec odmítala vycházet z domu.

Kontaktoval ji i přes uložený zákaz styku. Dokonce podal na ženu trestní oznámení kvůli údajnému pohlavnímu zneužívání. Cílem bylo způsobit odebrání dítěte z její péče a trestně ji stíhat.

„Nyní je muž trestně stíhán za týrání osoby žijící ve společném obydlí, ohrožování výchovy dítěte, vydírání, křivé obvinění, nebezpečné pronásledování, nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodala Schindlová.

Za to mu hrozí dva až osm let vězení. Na rozhodnutí soudu čeká ve vazební věznici.