Fenka Misi přijela sama metrem na Černý Most. Pracovníkovi ochranky ji přivedli spolucestující, ten přivolal strážníky. Po exkurzi na služebně si ji vyzvedl majitel. (1. února 2022) | foto: Městská policie hl. m. Prahy

Fena se vytrhla z vodítka a ujela metrem z Jinonic až na Černý Most

  • 36
Fenka Misi podnikla v úterý večer dobrodružnou cestu. Sama se projela metrem mezi stanicemi Jinonice a Černý Most. Jeden z cestujících si zvířete všiml a předal ho pracovníkovi ochranky, který ihned informoval městskou policii. Ze služebny si poté ztracenou fenku vyzvedl majitel.

Zrzavá fenka Misi se svému majiteli ztratila už po několikáté. Vytrhla se mu z vodítka a vběhla do stanice metra Jinonice, odkud sama dojela až na konečnou. Minule si pro změnu vyrazila na stejnou stranu, ale jen na zastávku Karlovo náměstí.

Ani sám majitel netuší, proč fenka utíká vždy na metro. Naštěstí nosí na krku obojek, na němž je štítek s GPS a kontakt na jejího majitele, uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. 

A tak po odlovu na konečné Misi vzali strážnici na služebnu a majiteli rovnou zavolali. Při čekání na pána se fenka chovala přátelsky a poslouchala na slovo.

„Pak vyskočila na židli a jednu chvíli to vypadalo, že převezme velení. Na monitoru ji velmi zaujala mapa, možná si chtěla naplánovat další výlet,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.

Radost ale psovi překazil majitel, který si pro něj vzápětí po zálibném koukání na zeď přijel.