ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Mladík podezřelý z osahávání školačky ve výtahu je na nových záběrech

  • 39
Pražští kriminalisté i nadále hledají mladého muže podezřelého z pohlavního zneužití jedenáctileté dívky v Hostivaři. K dispozici mají nové kamerové záznamy. Mladík s dívkou nastoupil do výtahu, kde ji osahával po celém těle. Vše se stalo v panelovém domě, kde dívka bydlí.

Kriminalistům se podařilo v rámci prověřování případu získat nové kamerové záznamy, na kterých je podezřelý mladík zachycen. Stále žádají veřejnost o pomoc při jeho dopadení. 

Informace o něm je možné poskytnout na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie České republiky.

Případ se stal v neděli 24. května v panelovém domě nedaleko nákupního centra v Hostivaři, odkud muž pravděpodobně dívku sledoval.

S její pomocí se dostal přes zamčené dveře a společně s ní nastoupil do výtahu.

„Tam na ni měl muž sexuálně zaútočit a začal ji osahávat v oblasti rozkroku, stehen a hýždí. Po zastavení výtahu dívka s pláčem utekla do bytu a tam vše řekla mámě,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Událost zachytily kamery umístěné na chodbě domu. Vzhledem k tomu, že je zde okolo stovky bytů, všichni se navzájem neznají. Dívka se muže proto nebála. 

„Mělo se jednat o mladšího muže štíhlé postavy, který byl vysoký asi 175 centimetrů a měl delší hnědé vlasy k uším. Na obličeji měl bílý respirátor s červenými ventily a oblečený byl do světle modrých džínů a zelenomodré mikiny nebo bundy,“ uvedl k popisu hledaného muže Daněk.

Mladíkovi hrozí v případě dopadení a odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody za spáchání trestného činu pohlavního zneužití.