Lup z trafik si recidivisté dlouho neužili, prohráli ho v hazardu

  • 1
Během tří dnů dvojice mužů přepadla tři trafiky a jednu sázkovou kancelář. Způsobili škodu za téměř čtvrt milionu, peníze se jim však v kapse dlouho neohřály. Pár hodin po poslední loupeži policisté oba podezřelé zadrželi.

Pražští kriminalisté v minulých dnech pracovali na sérii loupežných přepadení ve třech trafikách v Praze 3, 4 a 10 a v sázkové kanceláři v Praze 9, kterých se během tří dnů dopustila dvojice pachatelů.

Provozovny si předem vytipovali a vybírali si zejména ty, ve kterých obsluhovala žena.

„Modus operandi byl ve všech případech stejný. První z podezřelých ohrožoval střelnou zbraní obsluhu a přitom si do přinesené tašky ukládal odcizené kartony cigaret a peníze z pokladen. Ve třech případech dokonce odcizil i peněženky samotným poškozeným,“ popsala průběh loupeží policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Později se ukázalo, že zbraní byla plynová pistole.

Druhý muž mezi tím hlídal vchod a dohlížel na hladký průběh akce. Podezřelí si během loupeží přitom odskočili i mimo Prahu, konkrétně do obce Měchenice, kde se vloupali do prodejny smíšeného zboží.

Pouhých pár hodin po posledním loupežném přepadení sázkové kanceláře se kriminalistům podezřelou dvojici povedlo zadržet. 

Devětatřicetiletého muže, který měl namířeno ke svému autu, policisté překvapili u kasina v pražském Karlíně, kde prohrál většinu uloupených peněz. „Prohlídkou jeho vozidla nalezli střelnou zbraň a prostředky k maskování,“ upřesnila mluvčí. 

Druhého z dvojice pak kriminalisté dopadli přímo u herního automatu v Praze 5, kde zrovna i on utrácel peníze z trestné činnosti. 

Recidivista vykradl hotel i úřad, policie jej našla spícího v autovraku

Oba muže museli policisté zadržet pomocí donucovacích prostředků. Na služebně kriminalisté zjistili, že se jedná o recidivisty.

„Starší z nich si za obdobnou trestnou činnost v minulosti odpykal mnohaleté tresty odnětí svobody, v trestním rejstříku mladšího pachatele evidujeme sedmadvacet trestů za majetkovou trestnou činnost,“ komentovala Siřišťová. Oba byli uživateli drog.

Celková škoda, kterou během pouhých tří dnů pachatelé způsobili, dosáhla bezmála dvě stě padesát tisíc korun. Oba muži, kteří se pod tíhou důkazů k trestné činnosti doznali, nakonec skončili po rozhodnutí soudu ve vazbě a hrozí jim až desetiletý pobyt za mřížemi.