Opravy Jižní spojky brzdí řidiče až na dálnici D1, policie radí Prahu objet

  • 38
Stavební sezona v Praze je v plném proudu. Kvůli rekonstrukci na Jižní spojce v oblasti Štěrbohol ve směru na Černý Most dochází k výraznému omezení provozu. Snížil se totiž počet jízdních pruhů. Ve směru do Prahy se tvoří dlouhé několikakilometrové kolony už od osmého kilometru dálnice D1. Práce u Štěrbohol skončí až 20. července.

„Kolony se tvoří od osmého kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy, dále jsou velké komplikace i v ulici Spořilovská a u nájezdu na Jižní spojku ve směru na Prahu 9,“  řekla iDNES.cz tisková mluvčí policie Hana Křížová. Řidiče tak čeká i několikahodinové zdržení.

Stavba je naplánovaná na rok 2021. Spočívá převážně ve zřízení provizorních přejezdů a obnově ocelových svodidel. „Opravy jsou naplánovany do 20. července,“ sdělila Křížová.

Policisté doporučují řidičům, kteří nemusí do Prahy, aby se průjezdu metropolí úplně vyhnuli a využili komunikace v širším okruhu Prahy ve Středočeském kraji.

Technická správa komunikací (TSK) každoročně v létě zahajuje řadu nových staveb. Letní měsíce jsou totiž díky nižší intenzitě dopravy pro rekonstrukce a stavbu přijatelnější.