Diskuze

Koloběžky možná potká stejný osud jako segwaye, Praha je v centru nechce

Městská část Praha 1 je z celého města nejvíce zaplavena sdílenými koloběžkami, na kterých navíc turisté ohrožují chodce na chodnících. Vedení radnice chystá několik kroků, jak jejich pohyb v centru regulovat. Zatím se debatuje o zavedení zón na frekventovaných místech, kde se motor koloběžek vypne a nepůjde s nimi jet dál.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J43a48k68u84b 26T54u98r22e98k

19. 7. 2022 10:27

Koridory pro cyklisty? Kudy prosím mám jezdit bezpečně na kole skrz Prahu 1? Takhle to vypadá třeba na nábřeží od Rudolfina okolo Karlova mostu na Výtoň https://youtu.be/qNHz90d4f2k?t=346

0 0
možnosti
JB

Konečně to někdo řekl. Privatizace veřejného prostoru nejrůznějšími podnikavci pro zisky do soukromé kapsy. Pokud se to nevymýtí, za pár let se bude platit i za chůzi po chodníku.

2 0
možnosti
JK

Parkování mimo vyhrazená místa lze snad vyřešit jednoduše - nezaparkuješ, kde máš, tak ti pořád běží pronájem.

2 0
možnosti
PS

Má naprostou pravdu. Negativní externality přeneseme na lidi (nebezpečí zranění lidí na chodnících, protože to nikdo nestíhá nebo nechce pokutovat, odhozené na chodnicích, kde to jednak hyzdí a jednak překáží třeba maminkám s kočkárky,) zisky privátním firmám. Tak to fungovat nemá. Navíc to sbírání probíhá buď přes stará auta s dieselem na korbě a nebo to u nás nějací brigádníci převáží - jedna veze další dvě nebo tři. Všechno strašně bezpečné.

0 0
možnosti
ED

že jsou jen provozovateli a nikoli vlastníky? No ale vlastníka mají taky ne? :-)

0 0
možnosti
RV

Jasným řešením i do budoucna a pro všechna města a vůbec pro dopravu, by byla jasná úprava v pravidlech silničního provozu a jejich vymahatelnost

0 0
možnosti
RV

Hezká představa.

Když se to povede, bude v Praze lépe zas.

2 0
možnosti
PS

Kez by. Jezdí jak hovada.

2 0
možnosti
AK

Minulý týden imbecil na zelené koloběžce najel na chodníku mezi mě a psa. V podstatě do vodítka a měl velké štěstí, že jsem šel s dcerou. Jinak bych mu zlámal hnáty. Když jde udělat, aby koloběžky nefungovaly v určitých zónách, tak ať nefungují na chodnících.

2 0
možnosti
PM

To si technicky neumím představit, ale určitě bych byl pro.

0 0
možnosti
ML

Pro boha živýho - KOHO NORMÁLNÍHO ohrožuji "koloběžky" ???

Stále platí nesmrtelná věta z filmových "Básníků":

"DEJ BLBCI FUNKCI - A VYMYSLÍ LEJSTRO..."

Mně vychází jako jediná volitelná strana http://www.SVOBODNI.cz.

Chtějí zrušit naprosto zbytečných 21 státních institucí, kde sedí darmožrouti, kteří nemají nic lepšího na práci než vymýšlet další buzeraci občanů a PÍT NÁM KREV!

0 16
možnosti
ML

Jen z činnosti Pirátů a jim podobných "expertů" vznikají

jiné sazby DPH pro pivo do kelímku/do půllitru, modré zóny, občanské průkazy pro děti, odebírání pruhů na vozovkách, omezení výkonu luxů, pamlskové vyhlášky, povinné omezovače rychlosti v autech, silniční retardéry – i tam, kde jezdí MHD či sanitky... :-( střídavé zákazy hraní na pravém či levém břehu Vltavy (???), zákazy a mafiánský výběr hudebníků a dalších umělců na Karlově mostě, zákazy elektrických koloběžek, zákazy obřích pand na Staromáku, zákazy pivních kol, zákazy prodeje trhovcům, zavírání obchodů o křesťanských svátcích, zavírání vinoték, zelené kužely (balisety) na každé křižovatce (řidiči jsou v podstatě úplně dementní – a neví, kudy jet). a tisíce dalších hygienických, policejních a účetních idiocií, které neuvěřitelně komplikují život normálním lidem!

0 5
možnosti