ilustrační snímek | foto: Michal Šula, MAFRA

Podezřelí z čela DPP jsou stále ve funkci. Praha chce nové vedení do konce srpna

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Od vypuknutí kauzy Dozimetr uplynulo 43 dní. Ve vyšetřování také figurují někteří členové představenstva pražského dopravního podniku. Aby zvýšili důvěryhodnost DPP, rozhodli se radní hlavního města vypsat do konce srpna výběrová řízení na všechna místa v představenstvu. Prozatím ale zůstavají ve funkci tři podezřelí členové.

Ve středu 15. června generální ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Petr Witowski oznámil, že policie zasahuje v sídle dopravního podniku a také že čtyři z pěti členů vedení DPP vyjma něj jsou podezřelí ze zločinu. Myšlena tím samozřejmě byla policejní razie v rámci akce Dozimetr.

Později se ukázalo, že jeden ze členů představenstva DPP není jen podezřelý, ale rovnou obviněný, konkrétně ekonomický náměstek Matej Augustín, dosazený obviněným exnáměstkem pražského primátora Petrem Hlubučkem (dříve STAN). Augustín byl téměř okamžitě z rady DPP odvolán a nahradil ho Marek Kopřiva. V čele DPP ale i nadále zůstal zbytek osazenstva, tedy Witowski jako generální ředitel, Ladislav Urbánek na pozici místopředsedy představenstva a dopravního ředitele, personální ředitel Jiří Špička a technický ředitel DPP – Povrch Jan Šurovský. Podle Witowského slov tedy jsou stále ve funkcích tři podezřelí členové představenstva.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se