Na Karlově náměstí přibyly nové bezbariérové přechody, rekonstrukce a s ní...

Na Karlově náměstí přibyly nové bezbariérové přechody, rekonstrukce a s ní spojená omezení skončila ve čtvrtek 27. srpna 2020. | foto: TSK Praha

Na pražské Karlovo náměstí se vracejí dělníci, uzavřou ulici před kostelem

  • 7
Pražská Technická správa komunikací zahájí v pondělí po zimní přestávce další část rekonstrukce vozovky a chodníků po obvodu Karlova náměstí. Po opravách se řidičům nadobro uzavře ulice před kostelem sv. Ignáce. Práce by měly skončit do konce října letošního roku.

V nynější etapě dojde k rekonstrukci silnic a chodníků v prostoru křižovatek se světelným signalizačním zařízením na spojení Karlova náměstí s Ječnou, Žitnou ulicí a s ulicí Odborů.

„Současně budou upravena také nároží křižovatek, aby došlo ke zkrácení délky vybraných přechodů pro chodce. Silnice budou rozšířeny a doplněny o integrační opatření pro cyklistickou dopravu,“ informovala mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Od 19. dubna do 30. května dojde v souvislosti s úpravami Karlova náměstí k celkové uzávěře před kostelem sv. Ignáce. Provoz již nebude obnoven, ulice zůstane přístupná jen pro chodce a cyklisty.

Další dopravní omezení nastane od 10. května do 6. černa, kdy budou prováděny úpravy v úseku mezi Ječnou a Žitnou ulicí. Průjezd bude možný jen jedním směrem a zcela uzavřený bude až do říjnového konce prací odbočovací pruh před ulicí Ječná. 

Na obdobné dopravní omezení si řidiči musejí zvyknout až do konce října. Podrobné informace o všech dopravních změnách zveřejnila Technická správa komunikací na svých webových stránkách.  

Rekonstrukce je součástí celkové proměny Karlova náměstí, která začala v loňském roce a měla by skončit po revitalizaci parku v roce 2025.

Karlovo náměstí, dříve Dobytčí trh, je s rozlohou 80 550 metrů čtverečních největším náměstím v Česku a jedním z největších v Evropě. Ve středu náměstí stála od roku 1300 kruhová kaple Božího těla, ve které byly vystavovány říšské korunovační klenoty. Zbořena byla roku 1791.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz