ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ŘSD

Dálnici D6 před Prahou uzavřela nehoda sedmi aut. Bouralo se i na D1

  • 32
Dálnice D1 a D6 v neděli odpoledne uzavřely nehody. Na D1 havarovalo několik vozidel na 97. kilometru ve směru na Prahu v opravovaném úseku. Na D6 bouralo sedm aut na 12. kilometru ve směru na Prahu. Dálnice byla neprůjezdná do půl osmé večer, objížďka vedla přes Velkou Dobrou.

Dálnice D1 byla neprůjezdná ve směru na Prahu na 97. kilometru, havarovala tři osobní auta a autobus, dva lidé se zranili. Dálnice byla uzavřená kvůli odtahu vozidel, řekl David Linhart z krajského policejního ředitelství.

Provoz byl podle policie v tomto úseku obnovený v 18:00. Podle údajů na dopravním webu začala auta jezdit oběma jízdními pruhy.

Nehoda se stala v opravovaném úseku D1 mezi exity 90 Humpolec na Pelhřimovsku a 104 Větrný Jeníkov na Jihlavsku. Podle Národního dopravního informačního centra byl provoz v tomto místě přerušený kolem 16:45.

Havarovalo sedm aut

Dálnici D6 u Unhoště na Kladensku pak uzavřela nehoda sedmi aut. Nikdo nebyl zraněn. Auta bourala kolem páté hodiny odpolední na 12. kilometru ve směru na Prahu.

Provoz ve směru na Prahu byl zastaven, objížďka vedla přes exit 16 Velká Dobrá a Jeneč exit 7, řekla iDNES.cz policejní mluvčí Martina Fejfarová. Dálnice byla zprůjedněná oběma směry zhruba kolem 19:30.

,