Diskuze

Opilý šofér jel po dálnici v protisměru, dostal podmínku a přišel o auto

Podmínka, zákaz řízení a propadnutí vozu. Tak zní rozsudek nad řidičem z Polska, který v sobotu jel v protisměru po dálnici D5. Po rozlučce s kamarády v Německu, kde pracoval, chtěl odjet domů, ale spletl si cestu. Jeho dechová zkouška ukázala čtyři promile alkoholu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takové tresty i našim řidičům, ne jen Polákovi!

1 0
možnosti
MZ

Jistě, jako obligatorní trest, nikoliv "jen" jako možnost. Týkalo by se to i těch, co jezdí se zákazem, bez ŘP, motorkářů nebo čtyřkolkářů v NP, chráněných územích apod.

TREST MUSÍ BOLET .... POKUTA NEBOLÍ ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RW

Chápu to správně, že v sobotu se to stalo a v úterý je již pravomocné rozhodnutí soudu? Kdyby to takto fungovalo častěji...

5 0
možnosti
MZ

Použit institut zkráceného řízení. Drban neměl zájem o několikaměsíční pobyt ve vazbě s vidinou předem prohraného soudu .....

0 0
možnosti
MS

Polák, alkohol, audi. Jak uvidíš na silnici tuto kombinaci, odboč, zastav, jeď jiným směrem, zpomal a doufej, že už se nepotkáte.

0 0
možnosti
JU

1. a 2. bývá zjevné. to 3. už je těžší zjistit.

0 0
možnosti
MZ

Já bych se 4 promile ani nedokázal to svoje auto najít.

10 0
možnosti
JU

také tak, nemáme ten training a možná ani patřičné geny.

0 0
možnosti
JB

Je to dobře. Ale jen proto, že pachatel byl Polák? Proč se to samé nestává našim občanům? Přitom právě propadnutí majetku je mnohem účinnější než tisíc podmínek a zákazů řízení.

Jediné vysvětlení vidím v tom, že se toho soudy bojí, protože těch zabavených aut a motorek by bylo tak velké množství, že by to neměl kdo administrovat a spravovat (skladovat (kde?) prodávat (komu?) vraky likvidovat) a vlastně se do toho nikomu nechce.

2 0
možnosti
JU

mám za to, že auto zabavili, protože byl cizím státním příslušníkem a tedy český stát by na jeho majetek nemohl. v zahraničí se to dělá stejně.

1 0
možnosti
RB

"Následně se muž dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici spojeným s odběrem biologického materiálu." Malá jazyková pomůcka pro autorku: jakému vyšetření se podrobil? - spojenému ...

2 1
možnosti
JU

polák... bylo to tak závažné, že nebylo zohledněno ani historické nepřátelství poláků vůči rusku

0 0
možnosti
ED

není nepřátelství spíš mezi?

0 0
možnosti
TK

Takže to jde i bez změny zákonů, že? :-P

Jen mi nepřijde fér, že takto přísně (podmínka je pro netrestaného člověka hodně velký škraloup) se nepostupuje proti fetkám s deseti zákazy řízení.;-O

7 2
možnosti
JN

J87a57n 18N42o43v78á30k

27. 4. 2021 12:12

Za 4 promile je ta podmínka hodně mírná.

0 0
možnosti
JP

Jelikož je to jeho první dokázaný prohřešek, zdá se mi trest adekvátní. Proč to tak rychle nemůže fungovat pokaždé? Druhý podobný exces, zabavit znova auto a rovnou za mříže.

13 0
možnosti
JP

ono to rychle funguje

0 0
možnosti
OV

Za kazdy promile 100k pokuta a rok natvrdo.

2 4
možnosti
AL

jj, až by vás zastavili s 1,2, mluvil byste jinak.

0 0
možnosti