ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Strojvedoucí brzdil ze všech sil, do ženy v kolejišti vlak jen ťukl

  • 13
O velkém štěstí může hovořit žena, která se v neděli odpoledne procházela po kolejích na železniční trati ve Vendolí na Svitavsku. Strojvedoucí si jí včas všiml, začal brzdit. Střetu sice zcela nezabránil, žena však utrpěla jen lehčí zranění.

Podle policejní mluvčí nešlo o sebevražedný úmysl. „Místní obyvatelé potvrdili, že žena takto chodila běžně,“ řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Dvaačtyřicetiletý strojvedoucí jedoucí s vlakovou soupravou ze stanice Pustá Kamenice do Svitav na poslední chvíli viděl v kolejišti před horní zastávkou v obci Vendolí jít ženu, takže na ni začal troubit a také prudce brzdit.

Střetu nedokázal nezabránit a pravou stranou vlaku do ní narazil. Následně se soupravou, v níž cestovalo pětapadesát cestujících, zcela zastavil. 

Žena utrpěla zranění, které jí na místě ošetřila posádka rychlé záchranné služby a poté ji převezla do nemocnice. 

„Žena utrpěla lehké zranění horní poloviny těla a byla k dovyšetření převezena na chirurgické oddělení svitavské nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranky Aleš Malý.

Nikdo z cestujících ani personálu vlaku zraněn nebyl.

„Při prověřování totožnosti sražené jsme zjistili, že se jedná o třiapadesátiletou ženu z Jindřichohradecka, která je v celostátním pátrání. Ne ovšem pro trestnou činnost, ale změnila bydliště, přestěhovala se na Svitavsko, a úřední dopis ji nezastihl na adrese trvalého bydliště, a tak se dostala do pátrání,“ vysvětlila Vilímková.