Diskuze

Česká firma může dál vyrábět napodobeninu Krtkova dortu, zastal se jí soud

Obrat nastal ve sporu o tom, zda smí malá firma na Chrudimsku vyrábět pochoutku, která je podobná známému Krtkovu dortu firmy Dr. Oetker. Vrchní soud zrušil verdikt krajského soudu a rozsudkem umožnil firmě Labeta dál vyrábět její Drobený dort.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

D53a58v27i93d 34D57o50b63e67š

17. 3. 2023 13:23

Ty obaly jsou natolik výrazně odlišné, že při koupi dortu od Labely (včetně jména výrobku) prostě vím, že nekupuji produkt od Oetkera. Je to jasné na první pohled.

3 0
možnosti
GK

No... Ty obrázky na krabicích jsou si tedy hodně podobné :) Nicméně, nelze než souhlasit s tvrzením: "Stejně tak i společnost Dr. Oetker byla nepochybně inspirována touto lidovou tvořivostí, na jejíchž základech vyprodukovala svůj výrobek. Následnou masívní reklamní kampaní sice společnost Dr. Oetker tento výrobek v Čechách zpopularizovala, to jí však dle mého názoru ještě nedává právo usurpovat si trh s tímto výrobkem pouze pro sebe".

Myslím, že firma Dr. Oetker si teď říká, že do soudní pře neměla jít, protože toto se jistě mezi potravinářskými firmami napříč Evropou roznese. Namísto malého problémku s malou českou firmou bude mít problém značně větší.

2 0
možnosti
Foto

Dobré rozhodnutí, zdůvodnění v článku mají jednoznačně logiku R^

6 0
možnosti
JI

Dr. Oetker vznesl požadavek, aby Labeta stáhla svůj Drobený dort z trhu, protože může být spotřebitel klamán, jelikož oba výrobky mají obal s podobným vyobrazením dortu.

Správné změní by mělo být: "... protože může být spotřebitel klamán, je-li blbec a neumí číst či rozpoznat odlišnosti loga a vzhledu obalu dvou různých firem..."

8 0
možnosti