Promrzlému seniorovi museli pomoci strážníci i záchranáři. (13. prosince 2023) | foto: MP Pardubice

Zmatený senior spadl do potoka, promrzlého muže zachránil kolemjdoucí

  • 0
Pardubičtí strážníci v polovině týdne zachránili promrzlého seniora. V ranních hodinách vytáhli šestašedesátiletého muže z chladného potoku nedaleko centra města.

Otužování v zimních měsících je velkým trendem, rázem ale může být i nedobrovolné. Ve středu ráno se o tom v Pardubicích přesvědčil šestašedesátiletý dezorientovaný senior.

„Strážníci ho vytahovali v osm ráno z chladného potoku v Poděbradské ulici. Byl zjevně zmatený, příliš si neuvědomoval, kde je a co dělá. Oblečení měl promočené a nedokázal udržet rovnováhu.“ řekla mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Hlídku na místo zavolal kolemjdoucí člověk, strážníci pak po vytažení muži přivolali záchranku. „Do příjezdu hlídali jeho zdravotní stav. Snažili se mu zajistit tepelný komfort pomocí termofólie, v nemocnici se ukázalo, že senior má zápal plic,“ řekla Klementová.

Starší muž podle ní působil zanedbaně, na břehu potoka měl jízdní kolo a igelitovou tašku s kuchyňským nádobím. O bezdomovce se ale nejednalo. „Senior má kde bydlet, sbalené nádobí ale vysvětlit nedokázal. Nutně potřeboval lékařskou pomoc,“ dodala Klementová.

Opilec spadl do Otavy a proud jej unášel k jezu, zachránil ho policista (18. 9. 2023):

18. září 2023