Diskuze

Obří nájem, společné sprchy, WC bez klíče. Život v romské ubytovně je tvrdý

Desítky Romů žijí v ubytovně uprostřed polí u Čankovic na Chrudimsku. Tak trochu na konci světa. V sousední obci loni zrušili jediný obchod, do Hrochova Týnce je to skoro dva kilometry. Šance dospělých i dětí na návrat do normálního života jsou minimální.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak ať jdou pracovat a pronajmou si byt větší a lepší. S jejich pověstí to ale nebude lehké

0 0
možnosti

P70a58v15e38l 64K29h15a98i90l

30. 8. 2017 16:10

Až dva kilometry pěšky? Tak to je fakt tragedie pro nezaměstnaného člověka, měly by být dávky na auta nebo by obec měla alespoň zřídit autobusovou linku zdarma!!

0 0
možnosti

To všechno je výsledek neustálého omlouvání jejich způsobu života a nabádání většinové společnosti k toleranci místo jasného vzkazu, že k slušnému životu se dopracují jedině respektem k našim zvyklostem a ne okrádáním gadžů a nataženou rukou na co všechno maj bezpracně nárok.

Prostě musí začít u sebe a společnost jim dopomůže k pokroku jedině tím, že nebude tolerovat neplechu.

Ti chytřejší z nich to dobře vědí, ale je jich hrozně málo a naopak je fůra našich pomatených pomahačů co veškerou další aktivitu ostatních následovníků hatí.

Asi na tom dobře vydělávají, tak co po 600ti letech měnit...

0 0
možnosti

Jenom kecy, videla jsem mladyho cikana pracovat u kasy v albertu, nedavno jsem videla jak kopou ulici mladi kluci, kdyz chteji cikani tak proste pracuji

3 0
možnosti

Prosím zastavte to! Přece oni sami nechtějí návrat do normálního života!!!, to je pro ně totiž pouze kočovný život bez sociálních dávek a vykořisťování gadžů.;-€!!

1 0
možnosti

To je fakt až dojemný. Můžou být rádi, že si nelepí přístřeší z popundeklů a plechů jak na západě nebo Asii. Proč se o ně nepostarají bohatí Romové? Proč je nezaměstnají a neubytují? Proč se jejich vyšší kasty nepostarají o ty dole? Proč se jich štítí vlastní komunita?

1 0
možnosti

Lobby politické elity.

0 0
možnosti

Naprosto nechápu proč tito lidé pobírají nějaké dávky - je to hnus .

Když v přírodě se někdo přiživuje na někom jiném, tak se tomu říká parazit a my tyto lidi živíme, šatíme, platíme jim ubytování a oni si budou ještě na něco stěžovat ??

Chci stejná pravidla pro všechny - tak to budu asi rasista ;-(

3 0
možnosti

Ale vždyť tam nemusí být! Práce je dost, třeba v AMAZONU. Budou pak mít i na slušné bydlení a i časem získají respekt. U nás na firmě pracuje poměrně dost cikánů, někteří odchází, ale většina zůstává. Tak proč ty srdceryvné články?!

5 0
možnosti

Amazon prý taky neplatí nijak závratně dobře. A věřím tomu, že většina lidí je prostě zaměstnávat nechce, i když se to veřejně říkat nesmí. Prostě jim soukmenovci dělali dlouho takovou reklamu, že nikdo nechce riskovat potenciální problémy.

2 0
možnosti

J15a90n 51B61l57a33n19a

29. 8. 2017 17:29

Je třeba si uvědomit, že problém má majorita nikoliv Rómové, ti se přizpůsobí prakticky každým podmínkám a zavírat je do vězení, je k ničemu, většina se tam má lépe než na svobodě (je jich méně na pokoji, mají pravidelnou stravu a hygienu)

6 0
možnosti