VIDEO: Zdrogovaný řidič chtěl policistům zmizet v garážích. Doběhli ho

  • 5
Pardubičtí policisté si v minulých dnech během večerní hlídky všimli řidiče, o kterém věděli, že má zákaz řízení. Motorista strážce zákona také zahlédl a jel se schovat zpátky do podzemních garážích, z nichž právě vyjížděl. Hlídce ale stejně neunikl.

Policisté si pětatřicetiletého motoristy všimli, když vyjížděl z garáží u obchodního centra, když je ale policista spatřil, okamžitě zajel zpět do podzemí.

Hlídka začala vůz pronásledovat, jenže se za ním stihla vytvořit kolona, takže policisté museli vjet do protisměru.

„Tam museli počkat, než si jich všimne obsluha garáží a zvedne jim závoru. Dva policisté ale zatím z vozu vyběhli a začali auto pronásledovat po svých,“ řekla policejní mluvčí Dita Holečková.

Unifomovaní muž a žena vůz doběhli po několika desítkách metrů. Řidič si ale zatím stihl vyměnit místo se svou přítelkyní a snažil se policisty přesvědčit, že za volantem neseděl.

„Později se však přiznal, že řídil. Zjistili jsme, že má do letošního května platný zákaz řízení a provedli jsme dechovou zkoušku na alkohol,“ doplnila Holečková.

Ta byla negativní, test na drogy ale ukázal, že si muž dal pervitin a marihuanu. Případ policisté předali státnímu zástupci. Hříšníkovi teď hrozí až dva roky vězení a pokuta 50 tisíc korun za řízení pod vlivem drog.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit