VIDEO: Mladík se řítil městem téměř stotřicítkou, pak dělal hloupého

  • 59
Osmnáctiletý mladík si udělal závodní dráhu z jedné z pardubických ulic. V úseku, kde mohou jet řidiči maximálně čtyřicítkou, uháněl téměř stotřicetikilometrovou rychlostí. Na výzvu k zastavení nereagoval a po dojetí hlídkou se ptal, co se stalo.

Nápadně rychlého vozidla si všimli strážníci při silniční kontrole. Mobilní radar ukázal 126 km/h v úseku, kde je rychlost omezená na čtyřicítku.

Řidič, který svou zběsilou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, nerespektoval ani výzvu k zastavení vozidla. Strážník proto rychle skočil do auta a za řidičem se vydal.

„Závodníka dojel na světelné křižovatce, kde vozidlo stálo na červenou. Na světelnou o zvukovou signalizaci již mladý šofér zareagoval a vozidlem zajel na benzínku,“ uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Kromě sklonu k závodění v sobě mladík nakonec našel i herecký talent, neboť se snažil předstírat, že nechápe, proč ho vlastně hlídka zastavila.

Městská policie předala celkem tři přestupky k vyřízení správnímu orgánu. Nezodpovědný mladík se kromě pokuty musí smířit také se zákazem řízení.

„Za tento rychlostní rekord ve správním řízení automaticky následuje ztráta řidičáku,“ uvedl mluvčí Jiří Sejkora.