Neznámý cyklista může vědět víc o otravách psů, policie zveřejnila video

  • 3
Neznámý je dosud pachatel, který má na svědomí více než dvě desítky otrávených psů na Orlickoústecku. Policie teď v souvislosti s případem nastražených návnad zveřejnila video s neznámým cyklistou, který by mohl vyšetřovatele dovést na další stopu.

„Jedná se o muže, který se v prosinci loňského roku pohyboval v Čenkovicích na Orlickoústecku na kole. Může jít jak o místního občana, tak například o turistu. Pokud byste muže na videozáznamu poznali, kontaktujte linku 158,“ obrátila se na veřejnost s prosbou o spolupráci policejní mluvčí Markéta Janovská.

Otravy psů na Králicku začaly zhruba v půlce října. Travič silné jedy ukrýval do uzeniny nebo masa. Devatenáct psů po jejich požití nemělo šanci na záchranu a do třiceti minut hynuli. 

Návnady se našly na několika místech, a to jak v lokalitách, kde by pejskaři se svými miláčky mohli lidem vadit, tak i v bezprostřední blízkosti lidských obydlí.

Dalších sedm psů po řádění neznámého pachatele uhynulo v prosinci.

Obce, kde k otravám docházelo, se rozhodly pro vypsání odměny 50 tisíc korun tomu, kdo podá informace, které povedou k dopadení traviče. Po dopadení mu hrozí až pětileté vězení.