Muži v pátek naměřili přes tři promile, o den později pět promile.

Muži v pátek naměřili přes tři promile, o den později pět promile. | foto: Městská policie Pardubice

Opilec nadýchal tři promile, druhý den ho na záchytku vezli s pěti

  • 15
Dva muži, kteří až příliš holdují alkoholu, zaměstnali v uplynulých dnech strážníky v Pardubicích. Oba se namol opili hned dva dny po sobě a navíc se ukázalo, že jeden z nich je covid pozitivní.

Na prvního pijana narazila hlídka v pátek. Muže, který nadýchal tři promile alkoholu, odvezla na záchytku. O den později se stejný výtečník opil ještě víc a nadýchal dokonce pět promile. Hlídka si ho všimla u nádraží.

Dalším výtečníkem, který navíc strážníky ohrozil, byl Polák, který byl kromě silné opilosti zraněný v obličeji.

Opilý covid pozitivní Polák vyřadil ze služby tři pardubické strážníky.

„Strážníci muže probudili, přivolali záchrannou službu a provedli dechovou zkoušku s výsledkem 3,2 promile. Vzhledem k jeho chování strážníci doprovodili posádku záchranné služby do nemocnice, asistovali při jeho ošetření a nakonec i při umístění na záchytnou stanici,“ řekl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora. 

Druhý den se však muž opil znovu, jen hodnota naměřeného alkoholu byla tentokrát 4 promile. Při tomto setkání se strážníky navíc v nemocnici vyšlo najevo, že muž je covid pozitivní.

„To také znamená pro tři naše strážníky nástup do karantény kvůli absolutně nezodpovědnému chování jednání jednoho člověka,“ dodal Sejkora.


Témata: Pardubický kraj