Řidič na mokré silnici rozpáral auto o strom, vyprošťovali ho 40 minut

  • 10
Vážná nehoda se brzy ráno stala nedaleko písníku Hrádek na Pardubicku. Řidič vozu BMW tam čelně narazil do stromu, o který se vůz prakticky přepůlil. Šofér vyvázl se středně těžkými zraněními.

K hrozivě vypadající nehodě vyjížděli hasiči na silnici mezi Hrádek a Dolany krátce před půl čtvrtou ráno.

V příkopu našli auto, které bylo doslova namotané na strom. Náraz byl tak silný, že motor se našel až desítky metrů od vozidla.

Uvnitř zůstal zaklíněný devětatřicetiletý zraněný řidič. „Hasiči ihned započali s jeho vyproštěním. Museli použít hydraulický rozpínák, hydraulické nůžky, ale také rozpínací tyče. Důležité bylo i zabezpečení vozu proti sesunutí ze srázu. Samotné a velmi náročné vyproštění zraněného řidiče trvalo čtyřicet minut,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Hasiči spolupracovali se záchrannou službou, která na místo vyslala dvě posádky. „Muž byl se středně těžkými zraněními převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ uvedla mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala.

Okolnosti a příčiny nehody šetří policie. Podle policejní mluvčí Ivety Kopecké řidič osobního vozidla jel od obce Hrádek ve směru na Dolany.

„Z dosud nezjištěných příčin vjel mimo mokrou vozovku a sjel do příkopu, kde se čelně střetl se vzrostlým stromem. Vzhledem ke zraněním nebyla u řidiče provedena dechová zkouška,“ uvedla Kopecká.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz