ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: iDNES.cz

Koronavirus na několik hodin zastavil vlaky mezi Pardubicemi a Hradcem

  • 14
Velkou komplikaci způsobil koronavirus Správě železnic. Nakazil se jím jeden z výpravčích a musela být zastavena doprava mezi Pardubicemi a Hradcem Králové a z Rosic do Chrudimi. Po půl osmé večer se jí povedlo obnovit jen z části.

Provoz byl zastaven ve stanici Pardubice-Rosice nad Labem, na trati, která vede do Hradce Králové a do Chrudimi. Informoval o tom server zdopravy.cz

„U jednoho z našich zaměstnanců se potvrdila nákaza koronavirem, probíhá dezinfekce celé budovy,“ uvedla pro server mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Koronavirem se nakazil výpravčí, provoz byl zastaven v pátek ve tři odpoledne, částečně obnovit se ho povedlo večer - pouze ve směru z Pardubic do Hradce. Ve směru na Chrudim, konkrétně v úseku Pardubice - Medlešice vlaky nepojedou ale až do nedělní půlnoci. Vlaky nahradily autobusy.

Stanice v Rosicích prochází dezinfekcí, hygienici navíc poslali do karantény všechny zaměstnance, kteří s nakaženým výpravčím přišli do styku. Správa musí nejdřív najít jiné výpravčí, pak teprve obnoví spojení mezi městy.

„Tohle se může stát prakticky kdykoliv. Nejvíce se obáváme, že k nákaze dojde i na centrálních dispečerských pracovištích v Praze a Přerově. Pokud by se tak stalo a byla by nařízena karanténa ostatních pracovníků, je to prakticky konec železničního provozu,“ sdělil předseda Aliance drážního provozu Jan Zazvonil taktéž serveru zdopravy.cz