Tajná hospoda v Pardubicích. Hosté před policií utíkali přes kuchyň

  • 695
Tajně otevřenou hospodu v Pardubicích na Dukle objevili v pátek večer strážníci a Policie ČR. Uvnitř sedělo u piva několik lidí s otevřenými účty, provozovatel tvrdil, že všichni v budově, kde se hospoda nachází, bydlí.

Nedokouřené cigarety v popelníku, rozpitá piva a otevřený účet se šesti „kusy“ na lístku. Na první pohled běžná situace v hospodě, kdyby se ovšem nestala během nouzového stavu.

Do hospody se vloupala sekerou skoro devadesátiletá žena, šla pro cigarety

Strážníci ve spolupráci s Policií ČR odhalili tajně otevřenou hospodu v Pardubicích na Dukle. „Měli jsme informaci, že restaurační zařízení na Dukle je v provozu už delší dobu, takže jsme v pátek po dvacáté hodině situaci prověřili,“ uvedl tiskový mluvčí pardubické městské policie Jiří Sejkora.

Hlídka zde skutečně objevila hospodu v plném provozu. Policie ČR v objektu zadržela osm lidí.

„Viděli jsme, že do restaurace uvnitř rozsáhlého objektu lidé vchází přes ubytovnu,“ řekl Sejkora. Právě na ni se odvolával provozovatel, tvrdil, že všichni jsou zde ubytovaní. 

Vstup do restaurace byl schovaný uvnitř domu za dvojími dveřmi, když chtěl zákazník dovnitř, musel zavolat na telefonní číslo pro rozvoz jídla.

Brněnská policie kontrolovala zavíračky, nachytala pět hospod

„Samotná restaurace měla okna důkladně zalepená neprůhlednou fólií, průchody na terasu pak zakrývaly pověšené deky a záclony. Navenek se tak vše tvářilo, že uvnitř je zhasnuto,“ uvedl Sejkora. Ve výčepu však přitom světlo svítilo naplno a provoz běžel dál.

„Čau,“ zdravil štamgast policisty

Ve chvíli, kdy policie zaklepala na dveře, světla zhasla a přestala hrát muzika, hosté se pokusili utéct druhým východem přes kuchyň. „I tam ale čekala hlídka a vrátila hosty zpět do restaurace, v ní jsme našli nedopitá piva a nezaplacené účty,“ dodal Sejkora.

Na baru navíc seděl štamgast, který přicházejícím policistům řekl čau. „Ne čau, dobrý den,“ opravil jej strážce zákona. U všech přítomných byla provedena pozitivní dechová zkouška na alkohol, výmluva s ubytovnou neuspěla, protože nebyl k dispozici seznam ubytovaných. 

„Někteří hosté se navíc vzápětí přiznali, že mají bydliště v blízkém okolí hospody,“ dodal Sejkora. Případem se nadále bude zabývat správní orgán.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit