Josef Kopecký nebude kandidovat na senátora.

Josef Kopecký nebude kandidovat na senátora. | foto: ODS

Místostarosta České Třebové nebude kandidovat na senátora, řídil opilý

  • 9
Kandidát ODS na senátora v obvodu Ústí nad Orlicí Josef Kopecký se vzdal kandidatury. Na sociální síti uvedl, že řídil auto pod vlivem alkoholu. A svým jednáním nechce ohrozit svou stranu. Voliči tak vyberou nového senátora už v prvním kole, protože v obvodu zůstali jen dva kandidáti.

„Po několika měsících kampaně jsem se rozhodl vzdát se kandidatury z osobních důvodů. Tím důvodem je prostý fakt, že na konci minulého týdne jsem udělal naprostou hloupost a sedl si za volant po požití několika piv. Bylo to na kratinkou vzdálenost, v noci, na prázdné ulici, neboural jsem, nikoho jsem neohrozil. I tak je to ale neomluvitelné,“ uvedl na svém facebookovém profilu Kopecký.

Kopecký je místostarostou v České Třebové. V senátních volbách se měl postavit starostovi Letohradu Petru Fialovi, který je společným kandidátem KDU-ČSL a politického hnutí Společně pro kraj, v němž je zastoupena ČSSD.

A také se měl utkat s kandidátem za ANO, předsedou okresní buňky hnutí Stanislavem Ešnerem.

Po odstoupení Kopeckého tak bude ve zdejším volebním obvodu znám senátor velmi pravděpobodně už po prvním kole.

Na Orlickoústecku před šesti lety zvítězil Petr Šilar (KDU-ČSL) před advokátem Janem Lipavským (ANO). V Senátu končí druhé volební období, znovu již kandidovat nechce.

,

Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit