ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Zvrhlík zvaný Doktor znásilnil v Ostravě dvě ženy, policie hledá další oběti

  • 5
Ostravští policisté obvinili 41letého muže, který podle prvotních zjištění znásilnil dvě ženy. Policie ovšem vyzývá případné další oběti, aby se přihlásily. Muž na internetu vystupoval pod pseudonymem Doktor, v minulosti totiž pracoval jako anesteziolog.

Podle dosavadních zjistění muž na různých internetových portálech vyhledával ženy, které poté oslovoval a pod různými záminkami je vábil k sobě domů. Používal při tom přezdívku Doktor.

„Jedná se o osobu, která opravdu v minulosti působila v nemocničním zařízení jak na Ostravsku, tak i v zahraničí,“ poznamenala policejní mluvčí Eva Michalíková. Podle informací iDNES.cz pracoval jako anesteziolog.

Anesteziolog oběti údajně omámil pervitinem

Ženy si zval zval do bytu v centru Ostravy, vyloučeno ale není ani jiné místo na území města. Tam jim podle svědeckých výpovědí žen nabídl drogu a nakonec je znásilnil. Údajně svým obětem dával pervitin, a to v takové dávce, že je předávkoval a uspal. Jenže jedna z žen se probudila, odešla na WC a odtud přivolala policisty.

Kriminalisté zatím vědí o dvou případech, zřejmě však nejde o konečné číslo. „Obracíme se proto na případné další možné poškozené ženy či jiné svědky, kteří by svou výpovědí mohli přispět k rozšíření obvinění o další skutky,“ uvedla mluvčí s tím aby se ženy, kteří s tímto mužem komunikovaly nebo dokonce byly obdobně postiženy, co nejdříve přihlásily na tísňovou linku 158, případně na nejbližší policejní služebně. „Za jakékoliv poskytnuté informace předem děkujeme,“ poznamenala Michalíková.

Muž už byl obviněn ze znásilnění a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Soud pak obviněného poslal na žádost policie do vazby.