Zloděj se do domů zejména na Frýdecko-Místecku dostával přes otevřená okna.

Zloděj se do domů zejména na Frýdecko-Místecku dostával přes otevřená okna. | foto: Policie ČR

Za půl roku zloděj vykradl deset domů, po dopadení slíbil omluvné dopisy

  • 5
Pozdní lítost nad svým počínáním projevil zloděj z Frýdecko-Místecka, který se specializoval na vykrádání domů. Když byl dopaden, tak policistům řekl, že všem okradeným hodlá poslat omluvný dopis.

Poprvé se vydal na lup loni na konci července v okrajové části Frýdku-Místku. Tehdy však ještě neuspěl.

„Do rodinného domku sice vnikl, ale narazil na obyvatele, a proto hned utekl,“ zmínila policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Prvotní nezdar však zloděje neodradil. A byl už mnohem úspěšnější. Za zhruba půl roku vykradl deset domů, odkud bral vše cenné, zejména šperky, elektroniku, peníze, ale nepohrdl ani alkoholem nebo cizími doklady. Celkem vzal věci a hotovost za téměř čtvrt milionu korun.

Když byl muž odhalen a dopaden, vše přiznal. Uvedl, že ho k nelegální činnosti přivedla velmi špatná životní situace a současně i sklon k hazardním hrám.

„Dodal, že většinu odcizené hotovosti prohrál, zbylou část využil na živobytí pro sebe a svou rodinu. Například elektroniku si však ponechával,“ přiblížila mluvčí Bělunková. Neprodané věci pak vrátil.

Svého počínání litoval. „Dokonce ve své výpovědi uvedl, že hodlá všem poškozeným zaslat omluvný dopis a veškerou škodu se bude snažit uhradit,“ zakončila policejní mluvčí. Nyní už byl obviněn a čeká ho vyšetřování s následným soudem.