Třinecké železárny mají po jedenácti letech nového ředitele. Jana Czudka nahradil Roman Heide, který dříve působil na obdobné pozici v plzeňské společnosti ŠMT. | foto: Třinecké železárny

Třinecké železárny vede po 11 letech nový ředitel, ten bývalý ve firmě zůstává

  • 0
Po jedenácti letech končí ve funkcích předsedy představenstva a generálního ředitele dlouholetý zaměstnanec Třineckých železáren Jan Czudek. Nahradil jej Roman Heide, který působil v plzeňské společnosti ŠMT.

„Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem se stal Roman Heide. Nahrazuje Jana Czudka, který odchází na vlastní žádost,“ konstatovala mluvčí Třineckých železáren Petra Macková Jurásková.

Podle mluvčí však Jan Czudka firmu neopouští. „Bude dále působit v dozorčích radách některých dceřiných firem a v institucích spojených s činností železáren, jako jsou Ocelářská unie, Hospodářská komora a Svaz průmyslu a dopravy ČR,“ uvedla Petra Macková Jurásková.

Sfárání pod zem bylo pro Pavla splněným snem, děda pracoval jako důlní tesař

Sedmačtyřicetiletý Roman Heide do Třince přichází z plzeňské společnosti ŠMT, kde působil na stejných pozicích. Vystudoval materiálové inženýrství na VŠB-TUO.

„Čekají nás nemalé investice a další modernizace provozu. Máme před sebou složité období, kdy byl v Evropě zaveden pojem ‚zelená ocel‘, a bude jen na nás, jak se s novými ekologickými požadavky dokážeme vypořádat,“ představil plány na své působení v Třinci Roman Heide.