Diskuze

Dobrá zpráva, máte rakovinu, oznámil lékař dívce. Začal mnohaletý boj

„Zítra už taky můžete být mrtvá,“ hrozil tehdy devatenáctileté Sandře z Ostravy lékař v jedné z nemocnic v Moravskoslezském kraji. Křičel? Nekřičel? Těžko říct, po těch letech. Byl Štědrý den a drobné plavovlásce se hroutil svět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Alternativní medicína rakovinu nevyléčí. Tak to prostě je. Pokud tomu dotyčná slečna věří, tak je mi jí líto.

7 7
možnosti
MH

ta bezbřehá víra v lékařskou vědu, ta je tu spíš k lítosti. Slovo alternativní, je díky šarlatánům stejně zprofanované, jako třeba aktivista. Přitom jde jen o to, že léčba neprobíhá standardním západním způsobem...což je chemoterapie, ozařování, řezání. Pokud chcete zpochybńovat tisíce let zkušeností třeba čínské medicíny ve prospěch relativně mladé západní, která se typicky vyznačuje potlačováním, nikoliv pochopením příčin...chtělo by to víc si o tom zjistit a ne napsat Tak to prostě je. Přeji vám, aby jste se nikdy nemusel rozhodovat tak jako ta dívka.

4 4
možnosti

Ten rok bez diagnózy je ponurá záležitost. Nemoc pokročila a navíc nemocná ztratila důvěru. Nicméně nejpravděpodobnější vysvětlení zazracneho alternativního vyléčení je, že ve skutečnosti patřila k lidem, kterým to nezmetastazuje i když žádný radiojod nedostanou. Nejspíš došlo k selhání komunikace, protože bez radiojodu má člověk zvýšené riziko metastaz, ne že určitě umře. Takže dovča na Zélandu musela být super, ale asi tam odjížděla už bez rakoviny

4 0
možnosti
RP

njn, ale tak bohužel ten článek nevyznívá... :-/

1 0
možnosti

Ať se každý léčí, jak uzná za vhodné. Klidně ať se léčí meditací, pije bazénovou dezinfekci a cpe se placebem v podobě homeopatik. Ale ať nikoho neodrazuje od léčby, která je klinicky prokázaná.

12 0
možnosti

M46a57r86e28k 91Š58i33m96o51n

31. 12. 2019 0:51

Ona tam ale výslovně píše, že by to nikomu nerozmlouvala. A sama odjela na Nový Zéland s tím, že jestli tam má umřít, tak ať tam umře. Že tu příšernou léčbu nebude podstupovat, i kdyby ji to mělo stát život. Změna životního stylu je sice taková "alternativní léčba", ale občas pomůže.

2 0
možnosti

A45n49n29a 56Č36e73r89n57á

28. 12. 2019 19:54

Soused má rakovinu krve, akutní leukemii. :-/

Nejhorší je, že nic nevíte, nikdo vám nic neřekne. Můžete se ptát, ale nevíte na co. Rv

5 0
možnosti
JK

Musím říci, že osobně mám s lékaři jinou zkušenost, a to veskrze pozitivní. Pár dnů před Vánoci 2014, během několika hodin o víkendu bulka na krku. Antibiotika pro případ zánětu, ale také okamžité objednání na kontrolu za několik dnů. Ač už těsně před Vánoci, okamžitě našli termín už 6.ledna na biopsii. Výsledky za pár dnů: Hudginův lymfon, všude. Sonografie, CT, další vyšetření, metastázy i v kostní dřeni. Už koncem ledna jsem podstupoval první dávku chemoterapie. Ošetřujícímu lékaři jsem řekl, že chci jen ty pravdivé informace a tak tomu vždy i bylo. Dokonce mi spočítal procento přežití... Praha, Karlovo náměstí, hematologie. Děkuju!

5 0
možnosti
JK

A poděkování i těm na začátku: Thomayerka. Pamatuji si úžasný výrok propouštějící sestry při pohledu na mou kartu: "Tady člověk vidí s rakovinou i malé děti, to je opravdu hrozné. Co vy, vy jste si už na světě užil dost, ale u těch dětí to je fakt hrůza." :)

6 0
možnosti
Foto

Předesílám, že sama jsem zdravotník, ale zároveň také pacient. Bohužel je pravdou, že spousta doktorů nezjišťuje souvislosti a léčí jen ten konkrétní příznak. Mnohdy se opravdu ztratí spousta času, než někomu z povolaných ta souvislost dojde. Osobně mám vleklé potíže a ač defakto sama navrhuju vyšetření, ta spolupráce a komunikace mezi různými obory zadrhává a aby to někdo řešil jako celek, to je opravdu výjimka. To je možná důvod, proč se spoustě lidí dostane to pravé léčení jen tak tak, nebo pozdě a otázce " proč jste nepřišel dřív" se člověk může už jen smutně smát...

4 0
možnosti
EK

je zajímavé, jak silná je nevraživost většinové společnosti k alternativě. až onemocníte, hledejte si pomoc, jak sami uznáte za vhodné, ostatně k doktorovi je to ta nejsnazší cesta. BTW existují svědectví, kdy se lidé uzdravili ze zdánlivě beznadějných stavů jen díky tomu, že vzdali léčbu a šli si splnit životní sen. No ale neklapne to vždycky - viz případ té slečny, co zemřela na Bali. https://echo24.cz/a/SCn8t/ceska-zemrela-po-vazne-nemoci-na-bali-i-pres-pomoc-socialnich-siti

1 1
možnosti
RP

jj, kamarád jednoho kamaráda se zase uzdravil, když si ho při čůrání začal držet druhou rukou ;-D

to není nevraživost, to je projev zdravého kritického rozumu...

3 2
možnosti
RP

fascinuje mě drzost některých namyšlených chytrolínů, kteří té holce suverénně radí, že musí odstranit příčinu a změnit svůj život - to jí jako fakt chcete tvrdit, že si za tu rakovinu mohla sama??? 8-o8-o

1 0
možnosti
JF

J96i68ř14í 41F89i54š55e10r

28. 12. 2019 17:37

Zatím to tu tvrdíte akorát vy.

0 0
možnosti
JL

Crazzy story. Taková klasika pro Jardu Duška - doktoři vás vyděsí a pak si s váma dělaj, co je napadne.

0 0
možnosti
RP

jj, takové ty staré toltécké vtipy - "lékař" je od "lekat" (teda doufám, že to překládám správně, toltécky umím jenom zběžně (jak slyším Duška, tak radši běžím)

0 1
možnosti
JP

Pane Trnko, můžete mi odpovědět na jednoduchou otázku? Léčí se pomocí chemoterapie příčina rakoviny? Ano nebo ne? Děkuji.

0 5
možnosti
RP

to je stejně jednoduchá otázka, jako kdybyste chtěla po astronomovi jednoduše vysvětlit, co bylo příčinou velkého třesku nebo po biologovi, co bylo příčinou toho, že se organismem na nejvyšší úrovni stal savec ;-D

1 1
možnosti