Pravděpodobně úder blesku způsobil požár střechy domu v Třinci-Oldřichovicích na Frýdecko-Místecku. (1. července 2022) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Blesk zřejmě zapálil střechu domu v Třinci, škoda je 400 tisíc korun

  • 0
Úder blesku pravděpodobně způsobil v pátek před půlnocí požár střechy domu v Třinci-Oldřichovicích na Frýdecko-Místecku. Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, nikdo se nezranil. Řekl to mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Požár byl operačnímu středisku ohlášen ve 23:45. Hasiči na místě zjistili, že hoří střecha okolo komínového tělesa. „Hasiči k likvidaci nasadili dva vodní proudy, jeden vnitřkem objektu, druhý z automobilového žebříku. Jednotky musely v průběhu zásahu rozebrat část podlahy i střechy domu. Požár byl zlikvidován přibližně za hodinu po ohlášení, hasiči následně střechu zakryli plachtou,“ uvedl Kozák.

Hasiči v pátek večer a v noci řešili v kraji více než 60 události spojených s počasím. Částí kraje se prohnal silný déšť spojený s krupobitím, větrem a místy i s bouřkami, které shazovaly stromy a zaplavily vodou několik sklepů.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: Třinec, hasiči, požár