Bouřky a přívalové deště v Ostravě přerušily hudební festival

  • 0
Přívalový déšť s kroupami, větrem a místy i bouřkami se v pátek večer prohnal přes Moravskoslezský kraj. Hasiči tak museli vyjet téměř k šesti desítkám událostí po celém kraji a počasí přerušilo i ostravský festival.

„Následky dešťů zaměstnaly profesionální i dobrovolné jednotky na území celého kraje,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák. „V převážné většině případů šlo o pády stromů, čerpání vody ze sklepů popřípadě úklid komunikací zaplavených bahnem.“

Téměř v polovině případů hasiči zasahovali na Frýdeckomístecku. Mezi stanicemi Pržno a Frýdlant nad Ostravicí tam spadl na železniční trať strom a přerušil tak dopravu. „Přes desítku výjezdů ale evidujeme také okrese v Ostravě a Karviné,“ sdělil Kozák.

V Ostravě bouřka přerušila festival taneční hudby Beats for Love. Pořadatelé návštěvníky vyzvali k opuštění areálu. „Nemáme hlášená žádná zranění ani žádné škody. Jenom vypadla elektřina,“ vysvětlil pořadatel festivalu Matyáš Ožana. „Částečné vyklizení areálu a přerušení produkce bylo preventivní právě proto, abychom nějakým zraněním předešli.“ Festival později znovu pokračoval.

V Českém Těšíně poškodil spadlý strom také zaparkované osobní auto. „Později tady vítr strhl ještě střechu rodinného domu. Hasiči ji po dohodě s majitelem pomocí lan stáhli na zem,“ popsal Kozák. „Zatím ale nebyl nikdo zraněn.“

Na řece Lučině v Horních Domaslavicích je vyhlášen druhý stupeň povodňové aktivity.

,