Diskuze

Lidé v kraji třídí často i to, co nemají. Nejhorší situace je u plastů

Kuchyňský odpad, jednorázové plenky, malířské barvy i exkrementy domácích zvířat „třídí“ lidé v Moravskoslezském kraji do barevných kontejnerů. Snižuje to podíl odpadů využitelných k další recyklaci, někdy i znehodnotí celý obsah kontejneru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

A proč je na kontejneru napsáno pouze PLASTY, PAPÍR a SKLO? Stačilo by u kontejnerů umístit nějaké antivandal tabule, co do kontejneru patří. Typické dilema "Kam s ním" platí třeba u TetraPAK kartonů.

0 0
možnosti
NG

Češi třídí odpad velmi dobře, ve srovnání sokolními zeměmi jsme hodně dobří, ale ... děláme chyby. A to je takový problém na roličky ot toaletního papíru a ubrousků a na obaly od vajec tisknout výrazný nápis "nepatří do tříděného odpadu"? To jsou časté chyby, lidi všichni nevisí na internetu a v TV se akorát dozví, co s prostatou, jaké plínky a vložky a tak, ale rozumného slova ne.

0 0
možnosti
PR

No ale co s těmi Roličkami Hajzlpapíru, kartony od vajec atd? Skládkovat to je vělká škoda, dá se to spálit s využitím energie. Chtělo by to rozšířit kontejnery "SPALITELNÝ ODPAD"

0 0
možnosti
DK

Češi jsou největší čuňata ve vesmíru - chtít po nich třídit odpad je stejný jako dát barevný kontejnery do pralesa

0 4
možnosti
JM

Češi největší čuňata ve vesmíru? Doporučuju podívat se třeba do některých asijských zemí a změníte názor. Tam se totiž odpad nejenom že netřídí, ale ani nevyhazuje do popelnic, prostě to hážou na zem ;-)

3 0
možnosti