Pohled na část mošnovského letiště

Pohled na část mošnovského letiště | foto: Letiště Ostrava

Z Mošnova budou létat pravidelné nákladní linky do Pákistánu a Bangladéše

  • 4
Další dvě zajímavé cílové destinace získala pro Mošnov společnost Letiště Ostrava, která se o krajem vlastněné letiště stará. Nově budou z regionu létat pravidelné nákladní linky do pákistánského Láhauru a bangladéšské Dháky. Nákladní linka tak doplní například již existující spojení s Urumči v Číně, pravidelně se z Mošnova létá také do Lipska.

„Nové spojení se rozbíhá, zatím letadlo této linky přistálo v Mošnově jednou,“ přiblížil rozšíření počtu pravidelných nákladních letů obchodní ředitel Letiště Ostrava Stanislav Bujnovský. „Věříme, že tato linka bude létat minimálně jedenkrát týdně a trvale rozšíří naši nabídku.“

S ústupem koronaviru a koncem omezení leteckých spojení státy jižní Evropy začínají řešit také charterové linky do turistických destinací.

Ty z Ostravy pro cestovní kanceláře většinou zajišťovala společnost Smartwings, která v současnosti bojuje o vládní finanční záruky s tím, že se v jejím případě jedná o strategický podnik v rámci republiky.

„Zatím ale chtějí létat hlavně z Prahy a z Brna, snažíme se je získat co nejvíc i pro Ostravu,“ dodal Bujnovský.

Letní charterové lety dlouhodobě vytváří hlavní podíl pasažérských letů z Mošnova. Jejich omezením by letiště přišlo o část zákazníků. Ty naopak může přinést start linky do Varšavy, naplánovaný na začátek září.