Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hrady CZ dorazí na Hradec. V sobotu zahrají i Kabáti

  8:27
V Hradci nad Moravicí zahraje poprvé kapela Kabát. S dalšími stálicemi české i slovenské hudební scény ji přiveze tradiční letní putovní festival Hrady CZ.

Frontman Kabátů Pepa Vojtek. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Hudba ovládne podzámčí v Hradci nad Moravicí. Právě sem v pátek a sobotu zavítá moravská část putovního festivalu Hrady CZ. Hlavní hvězdou je letos kapela Kabát, která vystoupí v sobotu před půlnocí.

„Spojení hudebního festivalu a hradní atmosféry je skvělá myšlenka,“ pochvaluje si jedinečnou záležitost frontman Pepa Vojtek. Kabáti se přitom na Hradech objevují letos poprvé.

V pátek se festivalový areál se dvěma pódii na loukách pod zámkem otevře v šestnáct hodin. První koncert vypukne již v půl šesté a fanoušci se mohou těšit na to nejlepší v podání stálic hudební scény, jako Pražský výběr, Mandrage nebo Xindla X či Rytmuse a Vladimíra 518 ve společném setu sestaveném exkluzivně pro festival Hrady CZ.

První festivalový den budou moci návštěvníci festivalu v blízkosti malebného zámku zhlédnout také koncerty kapel Gazdina roba či Nebe. Chybět nebude ani tradiční páteční karneval v maskách o ceny, vyhlášení těch nejlepších je připraveno na 21 hodin.

Hned poté představí svou vizuálně podmanivou neonovou show Monkey Business, kteří nedávno patřili k největším favoritům špičkového festivalu Colours of Ostrava.

O sobotní hudební program se postarají například kapely Mňága a Žďorp, No Name, Vypsaná fixa nebo Divokej Bill. „Hrady CZ máme hrozně rádi. Atmosféra i prostředí jsou skvělé, potkáváte stále stejné lidi, má to své rodinné kouzlo,“ říká Adam Karlík z Divokýho Billa.

V sobotu se areál festivalu Hrady CZ otevře již v půl jedenácté dopoledne a na dvou pódiích zde dále vystoupí například Visací zámek, UDG, Pipes and Pints nebo Skyline. Rocková kapela Kabát v čele s frontmanem Pepou Vojtkem sobotní program o půlnoci ukončí.

Festival letos zavítá také na Slovensko

Festivalové informace

Permanentky na festival Hrady CZ lze do dne před akcí zakoupit za sníženou cenu 750 korun v předprodejní síti Ticketstream. Na místě jsou permanentky k dostání za 850, respektive za 1 100 Kč s ubytováním. V prodeji jsou i lístky na jednotlivé dny a pořadatelé poskytují slevy dětem do šesti a desíti let v doprovodu rodičů.

Kyvadlová doprava bude jezdit od železniční stanice Opava východ, autobusem do Hradce nad Moravicí a zpět, cena jízdného jedním směrem bude 20 Kč. V pátek na festival vyjíždějí autobusy v 15.40, 16.20, 17.00, 17.40, z festivalu pak v 0.00, 0.50. V sobotu na festival v 10.00, 10.40, 11.20, 12.00, 12.40, 13.20, 14.00, 14.40, 15.20, z festivalu v 0.20 a 1.10. V neděli z festivalu v 9.00 a 10.00.

Podle Vojtka půjde o jedinečnou záležitost. „Všechny účinkující navíc spojuje láska k muzice, tak se těšte na pořádný nářez,“ dodává frontman Kabátu.

Program festivalu Moravské hrady CZ dále nabídne vystoupení kapel Desmod, Smrtislav, Rybičky 48 či Poletíme?. Festival se stal letní stálicí a pravidelně putuje po hradech vždy v pátek a sobotu. Po české a moravské části poprvé zavítá také na Slovensko pod názvem Slovenské hrady.

Návštěvníci festivalu v Hradci nad Moravicí mohou za příplatek stanovat ve VIP hradních kempech.

K dispozici je ubytování v hlídaném areálu s vlastním sociálním zařízením a sprchami nebo zdarma v tradičním stanovém městečku vedle areálu festivalu. V těsné blízkosti mají návštěvníci možnost využít prodejny potravin, úschovny kol a batohů. Organizátoři také navýší sociální zázemí i kapacity parkovišť.

Připravena je navíc kyvadlová doprava, která bude jezdit v pátek a sobotu od železniční stanice Opava Východ. Nově letos festival nabízí širší výběr gastronomie a nápojů ve festivalovém areálu. V případě horkého počasí budou v pohotovosti hasičské kropicí vozy a zajištěn dostatek pitné vody.

V rámci festivalové vstupenky je opět možné navštívit zámek včetně jeho prohlídkových tras. Nově mají návštěvníci festivalu možnost zapojit se do velké prázdninové soutěže s tematikou Karla IV., připravena je také fotosoutěž o nejlepší fotky z festivalu určená zájemcům z řad návštěvníků.

  • Nejčtenější

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Třinecký šéf: Nad týmem žasnu. Zadinův výrok? To nebyl on. Štve ho liga juniorů

29. dubna 2024  6:58

Možná byste čekali, že za ty roky a po tolika titulech bude klidnější. Že se nemusí stresovat. Leč...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zadina nařkl Antoše z ovlivňování finále: Špiní Pardubice, tlačí na rozhodčí

21. dubna 2024  21:31

I přes výhru měl ke spokojenosti daleko. Pardubický kouč Marek Zadina se po skončení čtvrtého...

Trpěl, pohár zvedl jen díky adrenalinu. Brutální pohádka, nevěřil Růžička

29. dubna 2024  15:40

Útočník Martin Růžička jako jediný pamatuje všech šest extraligových titulů třineckých Ocelářů, a...

Obchvat Komárova potvrzen. Čtyřpruh mezi Opavou a Ostravou bude za pět let

29. dubna 2024  13:53

Poslední velká silniční stavba na hlavním tahu mezi Opavou a Ostravou, obchvat opavské městské...

Ostravští se naučili hrát koncovky, srazili mistra a věří si i na Nymburk

29. dubna 2024  13:07

Basketbalisté NH Ostrava byli v základní části národní ligy na pokraji baráže, blízko posledního...

Zkropený pivem a dojatý. Tohle se snad ani nemůže opakovat, zíral kouč Moták

29. dubna 2024  12:27

Když kolem něj projížděl nejproduktivnější hráč play off Libor Hudáček, měl se na pozoru. Slovenský...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...