Martina Tovaryšová (vpravo) s kolegyní při práci na obřím dortu. | foto: Archiv Martiny Tovaryšové

Vrtulník, holubník i čtrnáctipatrový. Dorty jsou jako sochařství, říká cukrářka

  • Premium

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Má na dva měsíce předobjednáno. Dorty začala Martina Tovaryšová péct na mateřské dovolené, zpočátku pouze jako koníček. Za rok a půl si však otevřela svoji provozovnu a už téměř dvanáct let peče sladké pochoutky. Koncem roku pokořila osobní rekord, když upekla čtrnáctipatrový svatební dort. „Cukrařinu beru jako umění,“ svěřuje se.

Jak náročné bylo upéct obří svatební dort?
Tak velký dort jsem samozřejmě nikdy předtím ještě nedělala. Byla to pro mě velká výzva, ale nebála jsem se a šla do toho naplno. Dort jsem pekla tady v provozovně. Vše jsem si tu připravila, upekla korpusy a promazala je. S přesunem do hotelu, kde jsme dort skládali, mi pomohl tým. Spolu jsme vše naskládali do aut v krabicích a až na místě jsme jej dávali dohromady. V hotelu už pro mě byl nachystaný žebřík, protože dort byl opravdu vysoký.

I muži, kteří říkají, že nemají rádi dorty, ty moje jedí. Dělám totiž třeba i čokoládu s chilli, do které opravdu dávám papričky habanero.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se