Diskuze

Díky dárkyni přežil leukémii, teď sám motivuje lidi k zapsání do registru

Když se Ivan Kocmánek před pěti lety dozvěděl, že trpí leukemií, ze dne na den poznal pocit bytí na hraně mezi životem a smrtí. Nemoc porazil jen díky tomu, že se pro něj včas našel vhodný dárce kostní dřeně. Teď dělá, co může, aby lékařům pomohl zachraňovat další nemocné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Bohužel, sám jsem po rakovině, takže nemůžu darovat nic.

0 0
možnosti
MB

Já daruji od svých osmnácti let krev, od třiceti i plazmu, několikrát jsem daroval i samotné krvinky a jednou i krevní destičky, mám všechny plakety a všechny kříže, mám přes dvě stě odběrů, jsem samozřejmě zapsán i v registru dárců kostní dřeňě.

Ale je dobře, že je dárcovství anonymní, protože kdyby příjemce mých krevních složek věděl, že jsem velký příznivec staršího i mladšího Klause a volič Miloše Zemana coby prezidenta, možná, že by mojí krev či plazmu ani nechtěli, taková je dnes doba.

5 0
možnosti
SB

A to stačí, když mu to dárce dá jednou, a už je vyléčen? Nebo se to musí po nějaké době opakovat?

0 0
možnosti
ZK

Akutní myeloidní leukémie: Pětileté přežití se pohybuje kolem 50 procent, více než l0 let přežívá cca 40 procent pacientů.

Chronická myeloidní leukémie: Dlouhodobé přežití se pohybuje kolem 70 procent. U pacientů transplantovaných po r. 2000 je pravděpodobnost desetiletého přežití 85-90 procent, zatímco u pacientů transplantovaných dříve se přežití pohybuje kolem 60 procent.

0 0
možnosti
ZJ

Pane Kocmánku, přeji hodně zdraví !

4 0
možnosti