Diskuze

Rychle jedoucí motorkáře sledoval na Červenohorském sedle i policejní dron

Nejen hlídky ale i dron nasadila policie o uplynulém víkendu během kontrolní akce na Červenohorském sedle, které je přes léto oblíbeným místem vyjížděk motorkářů z Česka i Polska, ovšem řada z nich zde porušuje předpisy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém je, že všechna rychlostní omezení se dávají tak, že i když se dá bezpečně jet 90 šoupne se tam značka 70 nebo 50 s argumentem, že tam většina tu 90 nepřekročí. Jenže výsledek je ten, že se vždy najde vystresovanej jedinec z pokuty co tam jede (parkuje) "bezpečných" 30 a kochá se vytvořenou kolonou...

1 1
možnosti

J50a19n 18Z11í45d12e13k

18. 9. 2018 9:25

Pokud te to tak moc stresuje, tak jed autobusem nebo vlakem a mas klid ;-D

3 1
možnosti

Většině co sem dala příspěvek schvalující a omlouvající prasácké ježdění by se měl odebrat řidičák jen na základě jejich příspěvku.

„na skutečně důležité lidi počkají“. Strategie bezpečnosti na silnicích musí být založena na myšlence, že překračovat pravidla není „cool“ a kdo se něčeho takového dopouští, je obyčejný křupan. Posměch a pohrdání okolí bolí daleko více než dvoutisícová pokuta nebo odebrané body.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=465312

2 2
možnosti

Opravdu se opět zaměříme na motorkare? Já chápu že každá motorka nad 600cc dokáže jet reálné přes 250, ale bohužel možnost využít nějak rozumně motorku moc nejde, protože všichni a všechno jim hází klacky pod nohy. Máme 2 dromy kde se může jezdit, jeden je na moravě a druhý má pro změnu nařízení o hluku (na uzavřené trati opravdu vtipne). Ano je špatně když řidič (je jedno jestli s motorkou či autem) jede 200 a predjizdi hlava nehlava, ale statistika říká, že víc než 60%dopravních nehod kde je motorka, je způsobena řidičem auta. Protože v aute 4/5 drží mobil, jedi, pijou, lici se, cesou, holi, čtou či koukají na film (jezdím přes 50 tisíc km ročně a tohle vídám denne) a u toho jedou 160 a klickuji jak zajíci na honu.

Motorkari umí jezdit tak aby neohrozovali, ale stejně jako všude i tam jsou hovada co nám dělají ostudu, stejně tak velká část motorkaru se chce večer vrátit domu, a proto existují kurzy pro zdokonalení jízdy na motorce, které jsou téměř vždy okamžitě vyprodané. Zajímalo by mě, kolik řidičů osobních vozů si dal jen hloupou školu smyku pod odborným dohledem.

Takže než tady peskovat úplně zbytečně a dělat caviky s dronem, bylo by fajn odstranit opravdu problematické věci a neřešit hloupou rychlost, která není ani v "top 10 nejčastějších prohřešků s tragickými konci" ale chápu je to nejjednodušší a dá se kasirovat každej pitomec

1 1
možnosti

No ale když si vezmete statisticky, že motorkářů je nepoměrně méně než řidičů pak 40% vina motorkářů je vysoké číslo.

0 0
možnosti

nejak nevidim parametry - rychlost - toho vozidla .. nebo to se odhaduje?

1 0
možnosti

Takže policajti rozdávali pokuty za SPZ a ne za rychlou jízdu - kdo to na sedle zná,tak ví, že to tam bzučí jako v úle a rozhodně si myslím, že není problém odchytat pár motorkářů ;-O

2 0
možnosti

J13i79ř87í 12T37e28p90r

18. 9. 2018 4:49

A kdy budou trestat řidiče za "nedodržení maximální povolené rychlosti" !?!?!

Čím dál častěji se setkávám s auty co se plazí 70 v místech kde se má jet 90. No a dost často je to v úsecích s dlouhou plnou čárou.

Pak ať se nedivěj, že roste agresivita řidičů. Podotýkám že plnou čáru respektuju, ale nadávám hodně spostě.

6 16
možnosti

Kde se má jet 90? To je někde nařízeno?

6 1
možnosti

jako zastavovat tesne za zatackou, to mi prijde jako nejvetsi 'prasarna' z celyho videa. podal bych na ne zalobu, zastavuji tam nelegalne. §27 (1) Řidič nesmí zastavit a stát a) v nepřehledné zatáčce a v její těsné blízkosti,. - a tento zakon je kvuli bezpecnosti, takze oni zcela porusuji zakon a i materialni aspekt zakona. to ze sou to policajti nic neznamena, to by museli mit misto oznacene jinak. policajti bez majaku taky nesmi jet na cervenou a podobne.

7 2
možnosti

Do té zatáčky je velice dobře vidět a rychle se tam jet nedá, já v tom nějaký velký problém nevidím.

3 1
možnosti

Kdyby bylo takových pěkných opravených cest více, tak by se motorkáři nekupili jen na tom sedle;-)

6 1
možnosti

Za víkend chytli někdo kdo jel celých 170km/h? ;-D To tam měřili v mlze? Zřejmě vůbec netuší jak rychle se na těch rovinkách jezdí. ;-D

4 0
možnosti

170 mi to jede na 1ku, teda 168 pardon ;-D

1 1
možnosti

pardon ALE "Rychle jedoucí motorkáře sledoval na Červenohorském sedle i policejní dron" kde je ten rychlej motorkář na tom záznamu ??

11 0
možnosti