Diskuze

Hraboši zničili vojtěšku, na některých polích i polovinu úrody obilí

I když zemědělci na střední Moravě smějí už od února hubit hraboše i větším množstvím jedů, než je běžně povolené, hlodavci dál škodí. Těžké časy zažívá v regionu třeba Zemědělské družstvo Unčovice na Olomoucku, kde i nyní jsou některá místa hraboši doslova zamořená.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72a15n 11Š87m90í50d22a

24. 7. 2023 9:09

... výsledek současné agrotechniky. V tomto případě platí dvojnásob jedno ze vtipných rčení našich dědů a babiček: "Čučí na to jak právě vyvoraná myš!"

0 0
možnosti
JK

ztraty by měli zaplatit ti co zakazali hlubokou orbu

0 0
možnosti
PD

Ono to chce místa s norami hlouběji rozorat a o zbytek se postarají aktuálně čápi. I populace dravců se od kalamity v roce 2019 významně rozrostla. Tečku za kalamitou udělal deštivý únor.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/premnozeni-hrabosi-zastavili-capy-na-ceste-do-afriky-na-moravu-priletla-obri-hejna-77431

1 0
možnosti
JK

A to dnes někteří chtějí také omezovat orbu.

1 0
možnosti
MZ

Njn, všichni umřeme hlady.

Za jezedáků by se to poházelo jedem a myšové včetně zahnutejch zobáků, jak jim říkaj bouchalové by zdechli.

Ale jinak díky za každodenní článek o chudàcích zemědělcích.

0 1
možnosti
MH

Porad jen jedy ..a lhani ze to nikomu neublizi. Protom by stacilo na pole rozmistit posedy pro dravce, vysadit sem tam strom kolem pole aby dravci meli kam sednout. Ono by je to pritahlo a vyresili by problem za nas. Ale my uz prirodni cesty nezname, zname jen jedy

4 1
možnosti
MZ

Znám jedince, co mají na každého nežádoucího živočicha na zahrádce jed. Sice jim výpěstek přijde na násobnou cenu jako v obchodě, ale mají to 'svoje".

0 0
možnosti
JS

Že by ruští teroristi u nás nasadili hraboše nebo jde pouze o důsledek mnohdy zvrhlé ekopolitiky EU? Odpověď je asi jasná, mohou za to Rusové.

0 3
možnosti
ČK

Jaj... Číst, učit se, pak psát teprve

2 0
možnosti
PA

P35e38t58r 16A19n61g88e67r

23. 7. 2023 6:44

Tak snad řepky bude dostatek...

3 0
možnosti