Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Marcela Škardová

redaktorka Na chalupě s Terezou Bebarovou

Příběh českých vánočních ozdob, jejichž výrobu covid málem zničil

Vánoční stromek můžou zdobit i labutě, které představují vrchol umu...
28. prosince 2022

V životě Kateřiny a Petra Šrámkových hrají velkou roli náhody. Jedna je svedla dohromady a druhá...

Práci na univerzitě v Irsku vyměnil za pěstování konopí. Je to budoucnost, říká

Detailní pohled na vrcholíky odrůdy Futura 75.
3. listopadu 2022

Premium Příjmení Vladimíra Pažítky doslova vybízí k práci v zemědělství. Něco na tom bude. Ačkoliv na...

Z pokoje do pokoje. Neziskovka dává druhou šanci nábytku i vám

Zakladatelky neziskovky Z pokoje do pokoje
4. září 2022

Premium Za neziskovkou Z pokoje do pokoje stojí Zuzka, Bára a Tereza. Tři mladé ženy, které nechtějí, aby...

Květiny bez chemie. Floristka na rodinné farmě pečuje o sto druhů rostlin

Míla Hilgertová s náručí nevěstina závoje
14. července 2022

Premium V roce 2014 Míla Hilgertová zorala část rodinného pole, jež leželo ladem, a začala pěstovat květiny...

Stoprocentně přírodní kosmetika mnohdy není ekologická, říká výrobkyně krémů

Kristýna Vávorvá, zakladatelka firmy Bis Bis.
12. června 2022

Premium Před téměř třemi lety se Kristýna Vávrová pustila do odvážného úkolu. Na dnešním, poměrně...

Zázrak na nervy i do piva. Levandule chodouňská je léčivější než z Provence

Helena Neumannová už pěkných pár let kráčí po cestě, na které se snaží...
9. června 2022

Premium Když v roce 2014 zakládala Helena Neumannová levandulové pole s cílem dosáhnout bio kvality,...

Mozaikovat jde vše, co se nehýbe, říká autorka proprietníků

Starý stolek s omozaikovanou deskou dál slouží.
28. dubna 2022

Propadnout hand made tvorbě se dá snadno, ale ne každý dokáže proměnit rukodělnou zálibu v profesi....

Dáma s pilou a uměleckou duší: řezbářka odešla z korporace do dílny

Eva Pechová je svým způsobem kouzelnice, se dřevem totiž doslova čaruje....
17. dubna 2022

Premium Eva Pechová je svým způsobem kouzelnice, se dřevem totiž doslova čaruje. Ovšem zatímco řezbáři...

Zmrzlinu studoval v Itálii, teď hledá nové chutě. Používáme perníčky i aperol, říká

8. ledna 2022

Premium Kdysi si myslel, že vyrobit poctivou zmrzlinu bez umělých konzervantů a chemických barviv přece...

Peřiny s příběhem vydrží i desítky let. Manufaktura Besky vsadila na ruční práci

25. prosince 2021

Premium Teplota klesá, zima je za dveřmi, ideální čas zachumlat se do vlněné přikrývky. Třeba zrovna do...

Tradice vánočních stromků. Od větve a křížal přes arabesky ke květináči

10. prosince 2021

Premium Bez vánočního stromečku si málokdo dokáže představit Štědrý den. Zvyk zdobit nejrůznější jehličnany...

Pečlivé zazimování chalupy: buďte hlavně důkladní a postupujte systematicky

1. prosince 2021

Premium Většina lidí na konci podzimu uzamyká své víkendové sídlo. Pokud mezi ně patříte i vy, je právě...