(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jan Pešek, MF DNES

Vichřice má třetí oběť. V nemocnici zemřel muž, na kterého spadl strom

  • 7
Víkendová vichřice, která se prohnala přes území České republiky, má třetí oběť. V liberecké nemocnici zemřel muž, na kterého v Bělé pod Bezdězem v neděli spadl strom.

„V kritickém stavu byl převážen letecky do liberecké nemocnice na traumacentrum. Tam bohužel svým zraněním podlehl,“ sdělil mluvčí liberecké záchranné služby Michael Georgiev.

V Bělé pod Bezdězem zasahovala středočeská záchranná služba. „Oznámení jsme dostali ve 14:40. Šlo o pád stromu na člověka. Ten utrpěl vážná mnohačetná poranění. Byla u něj nutná intenzivní předlékařská péče s tím, že byl připojen na umělou plicní ventilaci,“ přiblížila mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Podle informací iDNES.cz byl muž narozený v roce 1957.

Středočeská záchranka si na místo vyžádala pomoc libereckých kolegů. „Dopoledne jsme vzlétnou nemohli, ale odpoledne pilot vyhodnotil, že už můžeme, dodal Georgiev.

Nedělní vichřice si tak vyžádala už celkem tři oběti. Již v neděli zemřel třiaosmdesátiletý muž v Jičíně, na něhož spadl na chodníku modřín, v lese na Třebíčsku zase zahynula mladá žena, která v lese venčila psa.