Řidič dodávky nevybral zatáčku, nárazu do garáže zabránil strom

  • 0
Řidič dodávky převážející potraviny a sudy s pivem havaroval odpoledne pod sídlištěm Králův háj v Liberci. Vůz vyjel ze silnice, přerazil strom a zůstal uvázlý v půlce svahu, jen pár metrů od garáží. Řidič i jeho spolujezdec vyvázli s lehkým zraněním.

Řidič havaroval v Kunratické ulici před půl druhou hodinou odpoledne.

„Ve 13:30 jsme od svědkyně přijali oznámení o nehodě nákladního auta,“ potvrdila policejní mluvčí Ivana Baláková. Až později vyšlo najevo, že šlo o skříňovou dodávku s potravinami.

Řidič jedoucí ve směru na Jablonec ze zatím neznámých důvodů nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a vyjel vpravo mimo silnici, přerazil vzrostlý strom a při tom vysypal část nákladu, který se skládal ze sudů a PET lahví s pivem.

Dodávka pak zůstala na svahu zaklíněná o přelomený strom.

Nehoda se obešla bez vážnějších zranění. „Dva pacienti utrpěli lehká zranění, byli při vědomí a s posádkou komunikovali,“ přiblížil mluvčí záchranářů Michael Georgiev. Vůz také nepoškodil žádnou z garáží, od kterých ho dělilo jen pár metrů.

„Měl štěstí, před rokem a půl tu vylétl ze silnice nějaký feťák a jednu garáž zdemoloval,“ svěřil se iDNES.cz jeden ze svědků nehody.

Dodávka havarovala v ulici Kunratická.

Dodávka havarovala v ulici Kunratická.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz