Diskuze

Politik, majitel herny, občan a uplácení pizzou. Hra učí děti o korupci

Jak přiblížit žákům téma korupce a neunudit je k smrti? Na některých středních školách na severu Čech na to jdou přes pizzu a takřka divadelní inscenaci. Díky tomu si mohou vyzkoušet situace, do kterých se jako občané mohou dostat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Kdyby je ve výuce seznamovali se skutečností, která panuje dokonce i mimo ČR, určitě by se nenudili. Studenty gymnázií by to mělo upoutat natolik, že by se jim z myslí vytratily všechny bezmozkové počítačové hry o kradení aut, střílení atd. apod. Myslím to vážně - na gymnázium člověk nechodí, aby si hrál, ale aby se připravil na život zralého člověka, od čehož taky dělá zkoušku dospělosti.

0 0
možnosti
VT

Domnívám se,ze korupci v Cechách ucit nemusíme.Tu máme geneticky danou...nebo to na me tak působí.

0 0
možnosti
TT

Neřekl bych. Lidé se přizpůsobují panujícím poměrům, které určuje v prvé řadě vláda. A s tou nic nenadělají.

0 0
možnosti
JE

Tvárnice nebrat!!!

0 0
možnosti
RH

Jestli jsem to správně pochopil,tak nějaká neziskovka z nějakého grantu vysvětluje dětem,co je to korupce. Nebylo by lepší ty peníze dat přímo učitelům, aby jim to vysvětlili?

3 0
možnosti
TT

A nebylo by navíc lepší, aby jim to ti učitelé vysvětlovali na základě reálného dění než pomocí infantilních her?

0 0
možnosti

Podobne hry by se mohli hrat i o statu ci EU

Vybereme penize, treba 40 % celkove castky, 90 % vratime, ruznym lidem ruzne castky podle toho kdo vice krici a 10 % si ponecha ten kdo je vybral (paralela urednika). pak si kazdy muze za sve penize koupit co chce. A pak se jich zeptame, zda v druhem kole/roce chteji vetsi dane a miru prerozdelovani

4 0
možnosti
HD

Trochu bych poopravila "každý si může koupit co chce". Ono je to tak, že odevzdáte (do EU) tisíc, dostanete třeba i více (hurá? - odkud se berou? někdo to zaplatit musí...), ale musíte to utratit jen na kurz jógy a přednášky o veganství... To, že chcete třeba vstup na plavečák a kurz portugalštiny, nikoho nezajímá...

1 0
možnosti