Diskuze

Blyštivý diamant Liberce. Kniha připomíná ikonický obchodní dům Ještěd

Hold další legendární stavbě složil autor bestselleru Fenomén Ještěd Jiří Jiroutek. Ve své nové knize Už nejdu do Ještědu vzpomíná na ikonický obchodní dům z rýsovacího prkna Karla Hubáčka a Miroslava Masáka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještěd pulsoval životem i z venku, díky průchodům a terasám, byl skvěle vymyšlen. Lze pochopit, že musel ustoupit tlaku "moderní doby" na maximum prodejní plochy a parkovacích míst. Člověk by předpokládal, že vznikne nový skvost, ale bohužel starý dobrý Ještěd vystřídalo monstrum bez onoho vnějšího života. Toto vnímáte, když přicházíte pěšky od kulturního domu a nechcete projít zkrz obchoďák. Celá tato spodní venkovní část je mrtvá, z velké části prázdné nebo zalepené výlohy. Nyní je obehnán výstražnou páskou, protože padají ty skleněné obklady z fasády, jeden aby se bál pod tím projít ...Rv:-/ a tak při pohledu z okna na kopec doufám, že někdo osvícený, nepojme názor, že je potřeba nahradit či přestavět další stavbu pana Hubáčka ...

2 0
možnosti

Jsem patriot, Fórum se mi nelíbí, ale že bych brečel por Ještěd? To už asi ne. Svých neduhů měl víc než dost. Stačí připomenout parkování na malém, v 90. letech už věčně narvaném plácku směrem k Blažkově ul. Zajímavý byl Ještěd v době svého vzniku (jezdící schody - možná první v Libe, veškerý sortimetn na jednom místě - pokud ho velkoobchod dodal, bufet i mlíčňák pro občerstvení).

Ale měl i velkou spoustu hluchých a prázdných míst bez využití - především terasy. Nové době už prostě nestačil.

2 0
možnosti

M41i79l57a27n 65K49r98c57i18l

18. 12. 2019 18:27

Škoda, místo Ještédu tam máme předdimenzanovou obludu,to samé Plaza nahoře,hnus

2 1
možnosti

J22a34n 91H50a11v64r28d38a

18. 12. 2019 16:36

Blyštivý diamant ;-D OMG8-o

1 1
možnosti
Foto

Vždy když jdu kolem nebo musím dovnitř, zamáčknu slzu vzpomínek. Chybí mi. Byla to architektura, jiná než všude jinde, zajímavá a nakonec jsem si ho zamiloval. Teď tam není nic, jen nákupní centrum. Duše zmizela.

1 0
možnosti