Diskuze

Barokní skvost může být chloubou Liberce, je ale zamčený za kostelem

Jinde by dílo Matyáše Bernarda Brauna bylo turistickým tahákem, ne tak v Liberci. Zatímco třeba na Kuksu nebo Karlově mostě si Braunovy sochy z období vrcholného baroka fotí turisté stále dokola, k jeho výjimečnému ranému dílu, libereckému mariánskému sloupu, se dostane málokdo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Liberecká politická garnitura udělala z kdysi živého Sokolovského náměstí parkoviště. To je potřeba změnit. Liberec potřebuje kvalitní a hlavně schválený ÚP aby se mohl realizovat. Mělo by v něm být i navrácení zmiňovaného morového sloupu na důstojné místo celoročně přístupné široké veřejnosti.

0 0
možnosti

Než přenos sloupu na náměstí za pár mega, uvítal bych, kdyby město investovalo do rozšíření komunikace mezi Sokolským a Malým náměstím. To je každodenní bolest řidičů v Liberci!!

Zpřístupnění zahrady, je jistě snazší, než stěhování. Navíc prý není jasné komu sloup patří. Jestli církvi nebo městu. A kdo by platil opravu.

0 0
možnosti
Foto

Je veliká škoda, že zahrada není zpřístupněná, protože tam není jen Morový sloup, ale Křížová cesta a také, ze Sokolovského náměstí přenesená, kaple Božího hrobu. Nehovoře o tom, že i kostel sv. Kříže by si zasloužil častější zpřístupnění. Nemluvě o tom, že v něm byla první liberecká půjčovna knih!

Zdravím Brtník

6 0
možnosti