Řidič vyjel ze silnice a narazil do domu pod svahem, zranil se on i dvě děti

  • 5
Řidič osobního vozu nevybral v Liberci zatáčku, sjel ze svahu a narazil do rodinného domu. Při nehodě se zranil on i dvě děti, které vezl. Vytížená silnice byla několik hodin uzavřená. Auto museli vyprostit hasiči.

Nehoda se stala kolem sedmé hodiny ráno v Jablonecké ulici. Řidič nevybral prudkou pravotočivou zatáčku, kde je doporučená rychlost 30 kilometrů v hodině, vyjel ze silnice a narazil do rodinného domu, který stojí pod svahem. Při nehodě se zranili tři lidé, kteří cestovali v autě.

„Dvě nezletilé osoby utrpěly lehké poranění a byly převezeny do Liberce k dalšímu vyšetření. Řidič utrpěl středně těžké poranění a záchranáři jej převezli také do Liberce na traumacentrum.,“ uvedl mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Na místě zasahovali i hasiči. „Naše jednotky provedly stabilizaci vozidla a protipožární opatření. Zraněné osoby jsme předali do péče záchranářů,“ uvedla zastupující mluvčí hasičů Petra Knížková.

Řidič havaroval v Jablonecké ulici v Liberci.

Řidič havaroval v Jablonecké ulici v Liberci.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Následně se hasiči pustili do vyproštění vozidla, které bylo několik metrů pod úrovní hlavní silnice. „Na vyproštění spolupracovali s kolegy od Správy železnic, kteří disponují vyprošťovacím automobilem,“ doplnila Knížková.

Ulice Tanvaldská musela být několik hodin uzavřená. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřují policisté. „Dechová zkouška u řidiče byla negativní,“ dodala policejní mluvčí Klára Jeníčková. Výši způsobené škody na autě a domu budou policisté teprve zjišťovat.